Villa Pignatelli Museum Napels

Zeg het voort
Share

De Villa Pignatelli is een vroeg 19e eeuws gebouw in Napels dat tegenwoordig als museum, het Pignatelli Museum, wordt gebruikt. De steenrijke Rothchilds waren ooit eigenaars van het paleis, waar ook vaak niet-permanente tentoonstellingen gehouden worden.

Weetjes Villa Pignatelli Museum Napels

Openingstijden, Entréeprijs en Adres

Het adres van het Museo Diego Aragona Pignatelli Cortes is Via Riviera di Chiaia 200 – 80121 Napels (tel. +39 817612356). Bus: 128, C24. Openingstijden: 08.30 tot 14.00 uur. Dinsdag gesloten. Entrée: 2 Euro (korting: 1 Euro). Jongeren onder de 18 uit een EU land: gratis. Eerste zondag van de maand: gratis.

Geschiedenis Villa Pignatelli Museum Napels

De Villa Pignatelli is in 1826 ontworpen door Pietro Valente. De opdrachtgever was Ferdinand Acton, een minister aan het hof van Koning Ferdinand IV.

In 1841 namen de Rothchilds het gebouw over. Zij vergrootten het alvorens het door te verkopen aan de Hertog van Monteleone, Diego Aragona Pignatelli Cortes (1867).

Uiteindelijk zou de kleindochter van de hertog, Rosina Pignatelli, het hele paleis, inclusief inhoud, in 1955 aan de Italiaanse Staat schenken.

De verzameling van het museum omvat behalve veel kunstwerken en meubelen ook meer onverwachte objecten als koninklijke zwepen. Veel van de schilderijen en borstbeelden zijn afkomstig van de collectie van de Banco di Napoli.

De verzameling van de Banco di Napoli bevindt zich in de kelder van de Villa, terwijl op de begane grond steeds wisselende tentoonstellingen worden georganizeerd.

Hoogtepunten Villa en Museo Pignatelli

  • De Salotto Verde (“Groen Kamer”) wordt in beslag genomen door een collectie porcelein.
  • De geheel met leer beklede rookkamer.
  • Het schilderij Agar e l’Angelo (“Hagar en de Engel”) van Francesco Solimena (eind 17e eeuw).

Bezienswaardigheden bij Villa Pignatelli

  • Naast de villa bevindt zich het Museo delle Carozze (“Koetsenmuseum”), dat echter op het moment gesloten is.
  • Het museum bevindt zich aan de rand van het Villa Comunale park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *