Openbaar Vervoer Napels

Zeg het voort
Share

Het vliegveld van Napels heet Capodichino en ligt niet ver van het centrale station en het centrum van de stad. Vanaf het centrale station is het erg makkelijk de mooiste stadsdelen met bus en metro (en zelfs wandelend) te bereiken.

Openbaar Vervoer Napels

Openbaar vervoer van/naar Napels

Capodichino Vliegveld

Het internationale vliegveld van Napels wordt door vrijwel iedereen Capodichino genoemd maar heet officiëel Aeroporto di Napoli Ugo Liutta. Het ligt ongeveer 6 kilometer buiten de stad zelf. Het is makkelijk met de bus naar het centrum te reizen.

Centraal Station

Het centrale station van Napels heet Stazione Centrale en bevindt zich aan het Piazza Garibaldi. De straat ten zuiden van het station heet Corso Lucci, terwijl de straat aan de noordkant Corso Meridionale heet. Er is een metrohalte op het station en er zijn ook verschillende buslijnen naar het centrum.

Openbaar vervoer binnen Napels

Taxi

Net als overal in Italië zijn er in Napels regels voor hoeveel men mag vragen voor een taxiritje en net als elders in Italië worden deze regels vaak niet nageleefd. Behalve de normale tijd- en afstandgebonden tarieven zijn er vaste prijzen van en naar het vliegveld en de Molo Beverello haven. Belangrijkste taxitarieven in Napels.