Overige Attracties Napels

Niet alle bezienswaardigheden zijn even gemakkelijk in een categorie onder te verdelen. Napels heeft een aantal prachtige attrakties die uniek zijn in hun soort. In welke andere stad is er bijvoorbeeld een straat die vrijwel geheel gewijd is aan het maken van kerststallen.

Overige Attracties Napels

Sansevero Kapel

De Cappella Sansevero is een kapel aan de Spaccanapoli. Deze grafkapel van de Sangro familie is beroemd vanwege de verschillende beeldhouwwerken en de enigszins lugubere anatomische modellen die in de crypte bewaard worden.

Ondergronds Napels

Onder Napels bevindt zich een labyrint van gangen en grotten dat mettertijd tot één van de meest bezochte toeristische attrakties van de stad geworden is. Er zijn verschillende legendes aan deze ondergrondse gangen verbonden.

Kerststallen

Kerststallen - Overige Attrakties NapelsHet maken van kerststalletjes is in Napels tot een kunst verheven. Het plaatsen van een kerststal heeft in de stad ook een veel langere traditie dan de kerstboom, die pas in de 50’er jaren in zwang kwam. De Via San Gregorio Armeno is vrijwel geheel gewijd aan het maken van de presepe.

San Gennaro Catacombe

San Gennaro Catacombe - Overige Attrakties NapelsDe Catacombe van San Gennaro is de oudste en, gewijd aan de schutsheilige van de stad, heiligste catacombe van Napels. Van historisch belang is het oudst bestaand portret van San Gennaro zelf dat in deze Catacombe te zien is.

RSS
Follow by Email