Parken en Tuinen Napels

Zeg het voort
Share

Napoli is een buitengewoon levendige stad met druk verkeer en een schier onoverzichtelijke chaos. In zo’n stad mogen rustpunten in de vorm van parken en tuinen niet ontbreken. Veel van deze groene plekken hebben als extra voordeel dat ze zich hoog op een heuvel bevinden en dus mooie panorama’s over de Golf van Napels en de eilanden buiten de kust bieden.

Parken Napels

Villa Comunale

De Villa Comunale is het bekendste park van Napels. Het bevindt zich langs de kust, tussen de Riviera di Chiaia en de Via Francesco Caracciolo. Deze voormalige “Koninklijke Wandelweg” is pas sinds het einde van de 19e eeuw een publiek park. Het staat vol met standbeelden, fonteinen, kleine tempels en andere gebouwtjes.

Villa Floridiana Park

De Villa Floridiana bevindt zich in de wijk Vomero. Vanaf hier kan men in de verte Capri zien liggen. Het gebouw dat zich in deze perfekt onderhouden tuinen bevindt huisvestigt tegenwoordig het Nationale Keramiek Museum van Napels.

Virgiliano Park

Een ander park met een mooi vergezicht is het Virgiliano Park (ook wel Parco delle Rimembranze) in de wijk Posillipo. Het bestaat uit een aantal terrassen, van waaruit men over de Golf van Napels uitkijkt. Elke donderdagochtend is er een markt bij de ingang van dit park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *