Villa Floridiana Park Napels

Zeg het voort
Share

De Villa Floridiana is een groot park in de wijk Vomero in Napels. De belangrijkste bezienswaardigheden van dit park zijn het Museo Nazionale della Ceramica Duca di Martina en de schitterende panoramas over de wijken Chiaia en Mergellina zowel als het eiland Capri.

Weetjes Villa Floridiana Park Napels

Openingstijden, Toegangsprijs en Adres

Het adres van de Villa Floridiana is Via Domenico Cimarosa 77 – 80127 Napels (Metro: Vanvitelli; Bus: 128, 130, 181, C31, C36, V1). Het park is geopend van 08.30 uur tot 1 uur voor zonsondergang. Toegang is gratis.

Geschiedenis Villa Floridiana Park Napels

De geschiedenis van de villa begint in 1816, toen Ferdinand I het landgoed aanschafte en de architekt Antonio Niccolini in de erop volgende jaren zowel de villa zelf als de omringende tuinen liet verbouwen.

Toen de verbouwing klaar was deed de koning het landgoed aan zijn vrouw de Hertogin van Floridia (wat ook meteen tot de huidige naam leidde) cadeau, om er een zomerverblijf van te maken.

Nadat Lucia Migliaccio (zoals de hertogin heette) gestorven was (1826) lieten haar erfgenamen het park zowel als het gebouw zelf vaak verbouwen tot het in 1919 door de Italiaanse Staat gekocht werd.

Tegenwoordig is het Nationale Keramiek Museum Hertog van Martina in de villa gehuisvestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *