Piazza San Domenico Maggiore Napels

Zeg het voort
Share

Het Piazza San Domenico Maggiore wordt zo’n beetje gezien als het centrum van het centrum van Napels. Buiten de kerk waarnaar het plein genoemd is staan er een aantal prachtige gebouwen, in één waarvan een beroemd restaurant gevestigd is.

Bezienswaardigheden Piazza San Domenico Maggiore Napels

San Domenico Maggiore Kerk

De opvallendste toeristische attraktie op het plein is de San Domenico Maggiore Kerk. Hoewel er een ingang van deze kerk aan het plein is is het niet de eigenlijke façade ervan die men vanaf het piazza ziet.

Obelisk

De obelisk midden op het plein is één van de drie “pestzuilen” die na de epidemie van 1656 in Napels gebouwd werden. Het standbeeld erbovenop stelt San Domenico, de stichter van de Domenicaner Kloosterorde, voor. De bouw van de zuil duurde nogal lang en was pas in 1737 voltooid.

Palazzo Petrucci

Het Palazzo Petrucci staat aan de westzijde van het plein en huisvestigt het Michelin sterren-restaurant Ristorante Palazzo Petrucci.

Lekkernijen

Het bekendste café aan het plein is de Pasticceria Scaturchio, dat al sinds 1905 de lekkerbekken van Napels van zoetigheid (sfogliarelle, arancino, babà, zeppole San Giuseppe etc.) voorziet.

Bezienswaardigheden bij Piazza San Domenico Maggiore

Wanneer me de Vicolo San Domenico Maggiore inloopt komt men bij de Sansevero Kapel, één van de Top 10 Bezienswaardigheden van Napels.

In dit steegje bevindt zich ook het Palazzo Corigliano, waar tegenwoordig een faculteit van de Oriëntale Universiteit van Napels gezeteld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *