Piazzetta Nilo Napels

Zeg het voort
Share

Het Piazzetta Nilo in Napels bevindt zich vrijwel naast het Piazza San Domenico Maggiore, ongeveer op dat gedeelte van de lange Spaccanapoli waar de Via Benedetto Croce en de Via San Biagio dei Librai in elkaar overgaan.

Bezienswaardigheden Piazzetta Nilo Napels

Standbeeld van de Nijl

Het Piazzetta Nilo is genoemd naar het marmeren Statua del Nilo (“Standbeeld van de Nijl”) dat hier in de Romeinse tijd geplaatst is door de uit Alexandria afkomstige handelaars in de stad.

Toen de Egyptenaren Napels verlieten was het beeld zelf ook opeens verdwenen, tot het in de 15e eeuw opeens weer, hoewel zonder hoofd, weer tevoorschijn kwam. In de 17e eeuw werd er een nieuw hoofd, van een bebaarde man, opgeplaatst. Het kreeg ook een nieuwe naam, te weten Il Corpo di Napoli (“Lichaam van Napels”).

Maradona

Tegenover de Nijlgod wordt een meer recente ster herdacht. De Argentijnse voetballer Diego Armando Maradona hielp de voetbalclub Napoli in het seizoen 1986/1987 voor het eerste aan het kampioenschap en wordt in de voetbalgekke stad nog steeds als een God aanbeden. Naast de Bar Nili is een aan de voetballer gewijd nep-altaar gemaakt, met een zwarte haar (Capello Originale di Maradona) en een kleine container met tranen van de legendarische speler.

Openbaar vervoer: Metro: Dante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *