Markten Napels

Napels is een relatief arme stad en het is dan ook geen wonder dat er vrijwel elke dag zo’n 60 markten gehouden worden. De grootste markten zijn de Poggioreale en de Fuorigrotta markten. Een speciale vermelding verkrijgen de verschillende kerstmarkten, waar de beroemde traditionele kerststalletjes (presepi) verkocht worden.

Top Markten Napels

Poggioreale Markt

De Poggioreale Markt is met 566 kraampjes de grootste openluchtmarkt van Napels, gaat het vooral om leer. Schoenen, laarzen, riemen, handtassen etc. Elke vrijdag, zondag en maandag van 07.00 tot 15.00 uur.  (Adres:  Via Marino Di Caramanico, Napoli.).

Posillippo Markt

De Posillippo Markt vindt elke donderdag plaats van 08.00 tot 14.00 uur. Deze in Augustus gesloten markt is gespecializeerd in kleding en huishoudartikelen. Adres: Viale Virgilio.

Porta Nolana Markt

De bekendste vismarkt van Napels heet Porta Nolana en is elke dag geopend van 07.00 tot 13.30 uur. Deze beroemde markt bevindt zich ten zuiden van het Piazza Garibaldi.

Pignasecca Markt

De Pignasecca Markt is een andere bekende markt. Hier worden elke dag van de week vers fruit, groenten en vis verkocht (Via Portamedina en Via Pignasecca, 08.00 tot 13.00 uur).

Buiten deze markten heeft vrijwel elke wijk van de stad een dagmarkt, waar vooral groente en fruit, plus geodkope kleding en huishoudgoederen verkocht worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email