Top 10 Bezienswaardigheden Napels

Zelfs al ga je nergens binnen in Napels dan kun je er toch uren rondslenteren zonder je ook maar een moment te vervelen. Het straatleven zou dan eigenlijk ook tot de belangrijkste attrakties van de stad gerekend moeten worden, maar we hebben het toch maar niet op de lijst gezet. Je ziet het vanzelf wel wanneer je van de ene naar de andere trekpleister loopt.

Top 10 Bezienswaardigheden Napels

01. Archeologisch Museum

Het zou natuurlijk mooier zijn als alle bij de opgravingen in Herculaneum en Pompeii gevonden kunstwerken en andere objekten gewoon in deze steden zelf gezien zouden kunnen worden. Om praktische redenen kan dan niet, maar dat maakt het Nationaal Archeologisch Museum wel tot hèt hoogtepunt van Napoli.

02. Spaccanapoli

Spaccanapoli NapelsSpaccanapoli is een lange en zeer smalle straat die door het historische centrum van Napels loopt en eigenlijk uit meerdere straten bestaat die in een rechte lijn in elkaar overgaan. De mooie kerken en prachtige paleizen die langs de straat lopen zijn nauwelijks te tellen.

03. Catacombe van San Gennaro

San Gennaro Catacombe - Top 10 Bezienswaardigheden NapelsDe Catacombe van San Gennaro is de oudste en, gewijd aan de schutsheilige van de stad, heiligste catacombe van Napels. Van historisch belang is het oudst bestaand portret van San Gennaro zelf dat in deze Catacombe te zien is. Ook zijn er twee ondergrondse basilieken.

04. Castel Nuovo

Het Castel Nuovo (“Nieuwe Kasteel”) is in de 13e eeuw gebouwd en een aantal zalen zijn beschilderd door neimand minder dan Giotto. Tegenwoordig is het de zetel van het Museo Civico.

05. Santa Maria Assunta Kathedraal

Santa Maria Assunta Kathedraal - Kerken NapelsHet is in de Kathedraal van Napels dat zich drie maal per jaar het wonder van Sint Januarius volstrekt. Hoe sneller zijn bloed, dat in ampullen bewaard wordt, vloeibaar wordt, hoe beter het de stad in de komende maanden zal vergaan.

06. Castel dell’Ovo

Castel dell'Ovo - Historische Gebouwen NapelsOnder het Castel dell’Ovo zou het ei liggen waarnaar dit kasteel vernoemd is. Breekt dit ei, dan zal ook het kasteel vallen, valt het kasteel dan valt ook de stad zelf. In dit opzicht een beetje het Colosseum van Napels, dus. Tegenwoordig gedeeltelijk een tentoonstellingsruimte.

07. Capodimonte Museum

Het Capodimonte Museum is in een oud kasteel gehuisvestigd en heeft een collectie die zowel werken van Botticelli en Caravaggio als van Andy Warhol omvat. De door Caravaggio geschilderde “Geseling van Christus” heeft een zaal voor zichzelf gekregen.

08. Pio Monte della Misericordia Kerk

De Pio Monte della Misericordia Kerk is een kerk en museum in de Via Tribunale. De belangrijkste bezienswaardigheid in deze kerk is één van Caravaggio’s beroemdste schilderijen, de “Zeven Werken van Barmhartigheid” (1606).

09. San Lorenzo Maggiore Kerk

De San Lorenzo Maggiore Kerk is één van de mooiste middeleeuwse gebouwen in Napels, met als extra bijzonderheid dat er zich binnen de kerk een museum en een oude Romeinse markt bevinden.

10. Sansevero Kapel

Sansevero Kapel - Top 10 Attracties NapelsEen aantal prachtige beeldhouwwerken, waaronder de beroemde “Gesluierde Christus” sieren de Sansevero Kapel, die echter nog bekender is vanwege de lugubere anatomische modellen in de crypte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email