Wijken Napels

Napels is een stad van contrasten en dat wordt weerspiegeld in de wijken van de stad. Er zijn distrikten waar het als toerist beter is niet te komen en er zijn uiterst exclusieve wijken met dure winkels. Enkele van de mooiste wijken bevinden zich op de heuvels aan de rand van het centrum.

Mooiste Wijken Napels

Posillipo

Posillipo hoort tot de mooiste en meest exclusieve wijken van de stad. De wijk ligt op een heuvel wordt gekenmerkt door schitterende villa’s, waartussen smalle, kronkelende steegjes naar de zee voeren. Vanaf het Virgiliano Park heeft men een prachtig uitzicht over de Golf van Napels.

Chiaia

De Napoletaanse wijk Chiaia bevindt zich ten westen van het Mergellina distrikt. Belangrijke toeristische attrakties in de wijk zijn o.a. het Castel dell’Ovo en de Villa Comunale. Di Via Chiaia zelf is één van de belangrijkste winkelstraten van de stad.

Vomero

De wijk Vomero ligt op een heuvel en biedt een mooi panorama over zowel Napels zelf en de zee als over de Vesuvius. Het distrikt staat ook bekend als een plek waar het goed winkelen is. Grootste attrakties zijn het Castel Sant’Elmo en het Certosa di San Martino Museum.

San Carlo all’Arena

Hoewel het San Carlo all’Arena distrikt niet meteen in het stadscentrum ligt, bevinden zich er wel een aantal van de belangrijkste toeristische attrakties van de hoofdstad van Campanië. Het is de op één na grootste wijk van de stad wat aantal inwoners betreft. De mooiste bezienswaardigheid is het Capodimonte Museum.

Bagnoli

Bagnoli is de naam van een wijk in Napels. Een groot gedeelte van deze wijk werd in 1907 in beslag genomen door de ILVA Staalfabriek. Bagnoli ligt achter de wijk Posillipo. De grootste paardenrijbaan van Italië is in de ze wijk, die verder bekend staat vanwege de vele discotheken.

Agnano

Agnano is een deel van Napels dat ook gedeeltelijk in de gemeente Pozzuoli ligt. Het is genoemd naar een nu dode vulkaan. In de Griekse en Romeinse tijden was Agnano vooral bekend vanwege de warmwaterbronnen. Ruïnes van de badhuizen kunnen nog bezocht worden. Het hoort tot d epopulairste uitgaanswijken van de stad.

Arenella

Het Arenella distrikt bevindt zich buiten het centrum van Napels en ligt op een heuvel, samen met de bekende wijk Vomero. Al sinds de dagen van het Romeinse Rijk is dit gedeelte van de stad een rustige plek om te ontsnappen aan het hectische leven in het centrum van Napels.

RSS
Follow by Email