Openbaar Vervoer Assisi

Het dichtsbijzijnde vliegveld is het San Francesco d’Assisi vliegveld in Perugia. Assisi is makkelijk met de trein te bereiken vanuit zowel Rome als Florence. Voor bestemmingen die niet makkelijk met de trein te bereiken zijn (wat redelijk vaak voorkomt in bergzame streken in centraal Italië) zijn er goede busverbindingen. Binnen Assisi zelf zijn er bussen die van het centrale station naar het voor toeristen meest interessante deel van de stad rijden.

Openbaar Vervoer van/naar Assisi

Met de trein naar Assisi

Het station van Assisi ligt ongeveer 3 kilometer buiten de stadsmuren, op het Piazza Dante Alighieri. Het ligt op de lijn tussen Foligno en Terontola. Vanuit Florence is het noodzakelijk eerst een trein te nemen naar Terontola en daar over te stappen. Vanuit Rome moet men eerst naar Foligno en dan overstappen.

Busverbindingen Assisi

Assisi ligt in een erg heuvelachtige streek en vele van de omringende plaatsjes kunnen niet met de trein, maar met de bus bezocht worden. De maatschappij bestrijkt in de hele regio Umbrië en heet Umbria Mobilità. De belangrijkste lijnen zijn:

  • Perugia: Lijn E006 of E007.
  • Todi: E029.
  • Spello: E415.

Vliegveld bij Assisi

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Assisi is het Aeroporto San Francesco d’Assisi in een voorstadje van Perugia, Sant’Egidio geheten. Er is een direkte busverbinding (Umbria Mobilità, lijn E007, 8 Euro enkeltje, 14 Euro retourtje) met het station van Assisi. RyanAir vliegt vanuit Charleroi naar Perugia. De meeste toeristen van buiten Italië zullen echter niet hier maar op één van de twee Romeinse vliegvelden, Ciampino of Fiumicino, aankomen. Dezen kunnen het beste de Leonardo Express naar het centrale station van Rome nemen, en dan met de trein verder naar Assisi reizen.

Openbaar Vervoer binnen Assisi

Er is een goede busverbinding (lijn C) tussen het centrale station van de stad en het ommuurde centrum. De kaartjes voor deze bussen kan men op het station kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email