Openbaar Vervoer Reggio Calabria

Vanuit Nederland en België is het niet mogelijk het vliegveld van Reggio Calabria met een directe vlucht te bereiken. Het centrale station bevindt zich midden in de stad en er zijn veerboten naar Sicilië en andere eilanden. Het centrum is klein genoeg om beloopbaar te zijn, maar er zijn ook verschillende stadsbussen voor mensen die liever van het openbaar vervoer gebruik maken.

Openbaar vervoer Reggio Calabria

Vliegveld

Reggio Calabria beschikt over een vliegveld, maar dit wordt enkel voor binnenlandse vluchten (Milaan, Rome en Turijn) gebruikt. De naam van de luchthaven is Aeroporto dello Stretto “Tito Minniti”. Het is in 1939 gebouwd, maar deed oorspronkelijk enkel dienst als militaire luchthaven. Halverwege de tweede wereldoorlog werd het door Amerikaanse bombardementen buiten werking gesteld. Pas in 1947 werd het voor het eerst weer gebruikt, al was het toen wel als burgerluchthaven. Er is een direkte treinverbinding met het centrale station van Reggio.

Met de Trein

Centraal Station - Openbaar Vervoer Reggio CalabriaHet Centrale Station van Reggio Calabria staat op het Piazza Garibaldi aan het begin van de hoofdstraat Corso Garibaldi. Het is door de futuristische architect Angiolo Mazzoni ontworpen en is op 18 April 1938 ingewijd. De keramieken bas-reliëf verbeeldt de Fata Morgana en is gemaakt door de beeldhouwer Michele di Raco. Het standbeeld op het plein voor het station verbeeldt Garibaldi. (Tel: Treininformatie (+39) 0965 899123; Assistentie gehandicapten: (+39) 0965 27427). Het station beschikt over een bagagedepot.

Stadsbussen

Het openbaar vervoer binnen de stad wordt verzorgd door de maatschappij ATAM. Vanaf het station zijn er verschillende buslijnen naar de Lungomare en andere punten in het stadscentrum. Kaartjes kunnen bij de meeste tabakswinkels en verschillende barretjes gekocht worden.

De prijs van een normaal kaartje (Biglietto “Unico” Urbano) is 1,50 Euro. Het is vanaf het moment dat het gestempeld wordt 75 minuten lang, maar enkel binnen de bebouwde kom, geldig.

Voor 4,50 Euro kunt U een Biglietto “Unico” Urbano Giornaliero kopen. Houdt er wel rekening mee dat deze “dagkaart” geen 24 uur geldig is, maar slecht tot middernacht op de datum dat U hem afstempelt. Ook deze kaart is enkel binnen de bebouwde kom geldig.

Een “Biglietto Exraurbano” is ook buiten de bebouwde kom geldig. De prijs is ervan afhankelijk waar U precies heen moet.

Taxi-nummers

Piazza Duomo – Tel. 0965 27550
Piazza Garibaldi – Tel. 0965 27450

Taxi-Tarieven

Er zijn twee verschillende tarieven voor taxi’s in Reggio Calabria. Deze heten T1 en T2, waarbij de eerste binnen en de tweede buiten de bebouwde kom geldig is. Het begintarief van elke rit is 3,50 Euro. Binnen de bebouwde kom (T1) komt daar elke kilometer 1,20 Euro bij en buiten de stad (T2) is dit 1,50 Euro.

Tussen 22.00 en 06.00 uur is er een toeslag van 3 Euro. Op zon- en feestdagen is er een toeslag van 3 Euro. Vanaf het vliegveld is er een toeslag van 2,50 Euro. Vanaf de haven is er een toeslag van 1,50 Euro. Voor elk bagage-item betaalt men 1 Euro extra.

Er zijn ook een aantal ritten waarvoor vaste tarieven gelden, en waar de bovengenoemde toeslagen dus niet toegepast mogen worden.

  • Vliegveld van/naar Centraal Station: 12 Euro.
  • Vliegveld van/naar Nationaal Museum (Piazza Castello): 16 Euro.
  • Vliegveld van/naar Porto Reggio Calabria: 18 Euro.
  • Vliegveld van/naar Porto Villa San Giovanni: 35 Euro.

Veerboten

Vanaf zowel de haven van Reggio Calabria zelf als van die van het nabijgelegen Villa San Giovanni zijn er veerboten naar Messina, de Eolische eilanden en zelfs naar Malta.

Verbindingen van en naar Messina met een draagvleugelboot (aliscafo) worden verzorgd door de maatschappijen USTICAlines en Ferrovie dello Stato, terwijl de gewone veerboten door Meridiano Lines en NGI gerund worden.

Meer Informatie Openbaar Vervoer Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email