Ottimati Kerk Reggio Calabria

De Ottimati Kerk in Reggio Calabria staat ook bekend onder de naam Santa Maria Annunziata Kerk. Na in de 20e eeuw afgebroken te zijn werd de kerk naast het Castello Aragonese opnieuw opgebouwd. Het exterieur wordt gekenmerkt door een mooie Arabisch aandoende koepel. De grootste trekpleisters zijn het vloermozaïek en de “Aankondiging van de Maagd” van de hand van Alessandro Ciampelli.

Ottimati Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Castello – Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 28768. Openingstijden: Weekdagen van 08.00 tot 10.00 uur; zon- en feestdagen van 10.00 tot 11.30 en van 18.30 tot 21.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis

Koepel Ottimati Kerk Reggio Calabria
De Byzantijns-Normandische Koepel

De Chiesa degli Ottimati is in de 10e eeuw in een Byzantijnse-Normandische stijl gebouwd. Oorspronkelijk was deze kerk bedoeld als ondersteuning voor de San Gregorio Magno Kerk. De Ottimati waren een door de Normandiërs gestichte groep edelmannen. Deze waren waarschijnlijk genoemd naar de Romeinse ottimati, een elitaire groep die zich tijdens de laatste dagen van de Romeinse Republiek tegen de toenemende macht van het volk keerde.

In de kerk zijn dan ook de wapenschilden van een aantal van de belangrijkste families van de stad te zien.

In 1583 werd de kerk, onder de naam Cappella della Venerabile Congregazione dei Nobili del Gesù sotto il titolo della SS. Annunziata, aan de Jezuïeten gegeven. In 1594 werd een groot deel van de kerk bij een aanval door de Turken verwoest. Nadat de orde in 1767 verboden werd, werd de kerk aan haar lot overgelaten.

Een aardbeving in 1783 veroorzaakte nog meer beschadigingen.

Pas in 1850 mochten de Jezuïten de kerk weer betrekken.

In het begin van de 20e eeuw werd de, ondertussen door verschillende aardschokken zwaar beschadigde, kerk opnieuw opgebouwd. Na de aardbeving van 1908 werd ze zelfs geheel afgebroken om op een andere plek weer opgetrokken te worden. Pas in 1933 werd de nieuwe kerk, gebouwd naar een project van de architect Pompilio Seno, voltooid.

Beschrijving

De voorgevel wordt gekenmerkt door een portaal met een puntboog en staat tussen twee Gotische zuiltjes. De gedenkplaten onder de ramen verwijzen naar gebeurtenissen uit de geschiedenis van de kerk zelf.

Het interieur bestaat uit drie schepen. Het centrale schip heeft een tongewelf, terwijl de zijschepen door kruisgewelven gekenmerkt worden. Het vloerplan is dat van een Latijns kruis. De vloer is met prachtige mozaïeken versierd. Zowel de ontbrekende mozaïekstukken als de een deel van zuilen zijn afkomstig uit de niet meer bestaande Santa Matria di Terreti Basiliek.

Kunstwerken

Kunstwerken Ottimati Kerk Reggio Calabria
“Aankondiging van de Maagd” (1597)

Van de oorspronkelijke kerk zijn de mozaïeken en de vier zuilen die nu bij de ingang staan overgebleven. De rest van het gebouw, inclusief de crypte, werd in 1916 vrijwel geheel verwoest.

Het belangrijkste kunstwerk is het altaarstuk “Aankondiging van de Maagd”, dat in 1597 door Alessandro Ciampelli geschilderd is.

De “Sint-Ignatius van Loyola” is in 1540 door Mancinelli geschilderd.

De “Sint-Ignatius van Loyola met de Regels van de Orde” is een schildering die na de herintreding van de Jezuïten in hun kerk vervaardigd is.

Het grote houten kruisbeeld stamt uit de 19e eeuw.

Op verschillende plekken zijn marmeren wapenschilden te zien van de belangrijke lokale families die in het verleden een rol in de geschiedenis van de stad gespeeld hebben.

Piazza Castello – Reggio Calabria

Fotogalerij Ottimati Kerk Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email