Overige Attracties Agrigento

Hehalve de tempels, musea, kerken en historische gebouwen beschikt Agrigento nog over veel meer toeristische bezienswaardigheden.

Overige Attracties Agrigento

Antico Acquedotto Ipogeo Giacatello

Het  Antico Acquedotto Ipogeo Giacatello (Via Petrarca, 31) maakt deel uit van het aquaductennetwerk van het antieke Akràgas. Voor de bouw werden de gevangengenomen verslagen strijders van de bij Imera verslagen Carthagen gebruikt. In de muren kan men nog nissen zien waar de slaven hun lampen plaatsten.

Grieks-Romeinse Wijk

De Grieks-Romeinse Wijk (Quartiere Ellenistico-Romano) van Agrigento is dat deel van de stad, waar de ruïnes van de woningen van de toen rijkste inwoners te zien zijn. De gebouwen stammen uit een periode die duuurde van de 5e eeuw voor tot de 6e eeuw na Christus. De opgravingen vonden halverwege de 20e eeuw plaats.

Fontein met Obelisk

De Fontein met de Obelisk (Via della Vittoria, 231) is gewijd aan de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Hij staat bij de ingang van de Villa Bonfiglio. Bovenop de obelisk staat een grote bronzen engel die de overwinning van het vaderland symbolizeert. De namen van de gevallen soldaten zijn op het onderste deel van de fontein in geschreven. Hierboven zijn twee gebeurtenissen uit de oorlog afgebeeld.

Oratorio Di Falaride

Het Oratorio Di Falaride (Via Passeggiata Archeologica, 20) doet tegenwoordig dienst als zetel van het Museo Archeologico Regionale. In werkelijkheid was het een door de Romeinen gebouwde tempel die niks van doen had met Falaris van Akragas, een van de stichters en later tiran van deze Griekse stad.

Porta di Ponte

De Porta Di Ponte (Piazzale Aldo Moro, 2) is in 1868 op de ruïnes van een oudere poort gebouwd. Deze eerste versie was in de 14e eeuw door de Saracenen opgetrokken en had een ophaalbrug. Aan de ene kant van de huidige poort is het wapenschild van Agrigento te zien, aan de andere zijde dat van de oude Griekse stad. Het is bij deze poort dat de hoofdstraat en belangrijkste winkelstraat van Agrigento, de Via Atenea, begint.

Porta Panitteri

De Porta Panitteri (Via Empedocle, 119) is in de 19e eeuw opnieuw opgebouwd. Dit gebeurde dichtbij plek waar hij oorspronkelijk stond. De oude versie had men moeten vernietigen bij de aanleg van het spoorwegstation. De poort wordt gekenmerkt door een Gotische boog en een aedicula met een “Madonna della Lume”.

Santuario Di Demetra E Kore

Het Santuario Di Demetra E Kore (Via Antonio Gramsci, 8) is een gebouwencomplex uit de 6e en 5e eeuw voor Christus. Het bestaat uit twee heilige ruimtes met elk een altaar aan de noordzijde en enkele later toegevoegde altaars en drie tempels. De Tempel van Demetra is in de middeleeuwse San Biagio Kerk geïncorporeerd.

Teatro Luigi Pirandello

Het Luigi Pirandello Theater (Piazza Luigi Pirandello, 1) is op dat van Palermo en dat van Catania na het grootste theater van Sicilië. Het is in 1870 gebouwd en in 1881 ingewijd. De oorspronkelijke naam van het theater was Regina Margherita.

Orto Di Goethe

De Orto Di Goethe (Via Passeggiata Archeologica, 33) bevindt zich in de Vallei van de Tempels. Toen de schrijver in 1787 door de streek reisde beschreef hij de geuren en kleuren van het platteland van Girgenti. Bij het Casa Barbadoro, een oud landhuis aan de voet van de Tempel van Concordia, heeft men geprobeerd deze beschrijving leven in te blazen.

Rupe Atenea

Rupe Atenea - Overige Attracties AgrigentoDe Rupe Atenea (Via Minerva, 25) is een rotsklif waarop de oostkant van de stadsmuur van Agrigento stond. Uit opgravingen blijkt dat zich hier de acropolis van de stad bevond. Aan de zuidzijde zijn ruïnes gevonden van de muren, een uitkijktoren en een Griekse olijvenpers uit de 4e eeuw voor Christus. .

Necropolissen

De belangrijkst necropolissen van Agrigento bevinden zich alle in de Vallei van de Tempels. De belangrijkste zijn de Vroeg-Christelijke Necropolis, de Frangipane Grotten, de Giambertoni Necropolis en de Sub-divo Necropolis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email