Overige Attracties Brescia

Behalve de kerken, museums, monumenten en historische gebouwen heeft Brescia nog meer te bieden. Hieronder volgt een korte beschrijving van de kleinere en minder bekende bezienswaardigheden, waaronder torens, stadspoorten en fonteinen.

Overige Attracties Brescia

Kasteel

Het Kasteel van Brescia is gebouwd op de plek waar zich in de Romeinse tijd een indrukwekkende tempel bevond. De heuvel waarop het slot staat is sinds de middeleeuwen steeds sterker beveiligd. Na de Torre Mirabella volgde de Mastio Visconteo in de 13e eeuw en vervolgens de Bastions. Tegenwoordig zijn er twee museums (het Museo del Risorgimento en het Wapenmuseum) gehuisvestigd. Vanaf de tuin heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving.

Arco del Granarolo

De Arco Del Granarolo (Via X Giornate, 71) is een boog langs de portico van de Via X Giornate. De boog is in 1822 gebouwd, naar een ontwerp van Rodolfo Vantini. De vier borstbeelden zijn door Giovanni Fantoni gebeeldhouwd. Aan weerszijden van de boog zitten twee gevleugelde leeuwen van San Marco.

Torre Teofila

De Torre Teofila (Via IV Novembre) is een oude stadstoren, waarvan helaas nog maar een deel zichtbaar is. Dat deel is geincorporeerd in het Palazzo Martinengo Palatini, dat in de 15e eeuw op het belendende Piazza del Mercato gebouwd is. De toren zelf is in de 12e eeuw opgetrokken en hoorde bij de Porta Sant’Agata. De gedenkplaat op de toren verwijst naar twee heldhaftige vrijheidsstrijders.

Torre della Pallata

De Torre della Pallata - Overige Attracties Brescia staat op de hoek van de Corso Mameli en de Via Pace. De naam is waarschijnlijk afkomstig van een palissade, die er als verdedigingswerk stond. In 1497 werd voor de toren een fontein gebouwd, waar echter wijn in plaats van water uitkwam.

Torre dell’Orologio

De Torre Dell’Orologio is halverwege de 16e eeuw gebouwd en staat op het Piazza della Loggia. De architect van het gebouw was de uit Brescia zelf afkomstige Lodovico Beretta. De klok geeft de uren, de maangetijden en de tekens van de dierenriem aan.

Torre del Pegol

De Torre Del Pegol (Piazza Paolo VI, 29) is een middeleeuwse toren die tegen het Palazzo Broletto aangebouwd is. Hij is 54 meter hoog en is in de loop der eeuwen vaak verbouwd. De bakstenen toren bestaat uit 4 traveeën, waarvan de onderste uit witte steen bestaat. Een in de 16e eeuw door Dionisio Bolda ontworpen wenteltrap voert naar de top.

(Torre di) Porta Bruciata

De Porta Bruciata staat op het Piazza della Loggia en wordt ook wel Torre di Porta Bruciata genoemd. Ze is rond de 12e eeuw gebouwd. De tweede naam is te wijten aan een brand in 1184, die een groot deel van het complex verwoestte. De toren is ongeveer 30 meter hoog en bestaat uit vier verdiepingen. In de Romeinse tijd stond hier ook een poort, die Porta Milanese genoemd werd.

(Torre di) Porta Paganora

De Torre di Porta Paganora is een oude stadstoren die in de 14e eeuw door de Visconti als versterking van de Cittadella Nuova gebouwd is.  Hoewel half verborgen achter de portico’s en het Teatro Grande, bestaat deze poort nog steeds. De naam verwijst naar de Pagani (“heidenen”), waarmee de Hongaren werden bedoeld die half Europa in de 10e eeuw terrorizeerden. Adres: Via X Giornate, 36.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email