Overige Attracties Catania

Gran Camposanto of Cimitero Monumentale

Het Gran Camposanto oftewel het Cimitero Monumentale is na dat van Genua het op één na grootste kerkhof van Italië. Dit in 1872 ingewijde kerkhof is ontworpen door de uit Messina afkomstige Leona Savoja. De stoffelijke resten van illustere bewoners van de stad worden in de Famedio bewaard. De hoofdingang van het kerkhof is aan de Via Catania, 106.

Bellini Monument

Het Bellini Monument (Monumento a Vicenzo Bellini) staat op het Piazza Stesicoro. Het staat op een vierkante sokkel en is vijftien meter hoog. De zeven traptreden die van de drie meter hoge sokkel omhoog leiden verwijzen naar de zeven muzieknoten. Het monument zelf bestaat uit een vierkante zuil, waarop een standbeeld van de componist op een stoel geplaatst is. Er staan vier standbeelden langs de zijden van de zuil.

Sant’Agata Standbeeld

Het Sant’Agata Standbeeld staat midden op het Piazza dei Martiri. Het staat op een hoge zuil en verbeeldt de heilige die de draak verslaat. Het is er in 1743 in opdracht van de Senaat neergezet, als aandenken aan het einde van een pestepidemie. Deze was ten einde gekomen nadar de relikwieën van de heilige in een optocht door de stad waren gedragen.

Monument voor Kardinaal Dusmet

Het Monument voor Kardinaal Dusmet staat midden op het Piazza San Francesco d’Assisi. De kardinaal wordt hier afgebeeld terwijl hij een daad van liefdadigheid verricht. Aan de oostkant van het monument heeft men een grote bewaarplaats van donaties aan de goden gevonden.

Mediterraans Reptielenhuis

Het Rettilario Mediterraneo (Via Enrico De Nicola, 18) strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 200 m2. In de kooien heeft men geprobeerd de natuurlijke leefomgeving van de verschillende reptielen zo goed mogelijk na te bootsen. Er zijn ongeveer 150 reptielen te zien, waaronder schildpadden , slangen en kaaimannen.

Expositiecentrum Le Ciminiere

Het expositiecentrum Le Ciminiere (“De Schoorstenen”) is een multifunctioneel complex in de voormalige fabrieken waar het op Sicilië gewonnen zwavel bewerkt werd. Deze fabrieken werden na de tweede wereldoorlog aan hun lot overgelaten. Delen ervan moesten geheel opnieuw opgebouwd worden, andere delen werden enkel gerenoveerd en aangepast. Er vinden vooral niet-permanente tentoonstellingen en andere evenementen plaats.

Vismarkt (Pescheria)

De vismarkt van Catania bevindt zich onder de tunnel van de stadsmuur van Karel V en op het Piazza Pardo en het Piazza Alonso di Benedetto. Het is een typisch Italiaanse druk bezochte markt met kooplieden die door elkaar heen schreeuwen en voor een prachtige chaotisch spektakel zorgen.

Porta della Bellezza

De Porta della Bellezza (“Poort der Schoonheid”) is een drie kilometer lange muur van gewapend beton in de buitenwijk Librino. 500 meter hiervan zijn versierd met terracotta versieringen die de moedergodin als thema hebben. Initiatiefnemer was de maecenas Antonio Presti. De artiesten en dichters kregen hierbij de hulp van 2000 kinderen van lagere en middelbare scholen in Catania.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email