Overige Attracties Ravenna

Mirabilandia

MirabilandiaMozaïeken zijn mooi, maar kinderen krijgen er weleens genoeg van. Voor wie een dag eens niet van cultuur wil genieten is er Mirabilandia, het op één na best bezochte pretpark van Italië. Het in 1992 geopende park beschikt over adembenemende attracties, waaronder een groot aantal achtbanen. Voor de allerkleinsten is er een waterpark dat Aquaqua heet. (Adres: SS16 km 162).

Rasponi Tuin

De Rasponi Tuin (Giardino Rasponi) in Ravenna wordt ook wel de “Tuin der Vergeten Kruiden” genoemd. De tuin ligt achter massieven muren, half verborgen tussen de Kathedraal en het Battistero Neoniano. Het is een prettige plek om even uit te rusten tijdens een drukke dag.

Planetarium

Het Planetario van Ravenna bestaat sinds 1985. Op de koepel, die een diameter van 8 meter heeft, is een projectie te zien van de sterrenhemel zoals die met het blote oog waar te nemen is. Er is ook een model van ons zonnenstelsel en een nagebootste “regen” van vallende sterren. Onder de koepel is ruimte voor 56 toeschouwers. (Adres: Viale Santi Baldini, 4.)

Parco della Pace

Het Parco della Pace is een klein park, dat opgeluisterd wordt door mozaïeken en andere kunstwerken, die de “Vrede” als thema hebben. De kunstenaars zijn afkomstig uit verschillende werelddelen. (Adres: Via Marzabotto, 14.)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *