Overige Attracties Reggio Calabria

Behalve de kerken, historische gebouwen en museums beschikt Reggio Calabria over nog veel meer interessante en mooie trekpleisters. Hieronder vindt U de bezienswaardigheden die niet in de andere lijstjes passen, maar toch de moeite waard zijn.

Overige Attracties Reggio Calabria

Castello Aragonese

Castello Aragonese - Overige Attracties Reggio CalabriaHet Castello Aragonese is een van de belangrijkste toeristische attracties van Reggio Calabria. Het is in de 6e eeuw gebouwd en later steeds groter gemaakt, tot men de grond voor andere doeleinden nodig had. Het wordt samen met de bronzen Riace Standbeelden tot de symbolen van de stad gerekend. In 1897 is het tot nationaal monument uitgeroepen.

Villa Comunale

Villa Comunale - Overige Attracties Reggio CalabriaDe Villa Comunale is de voormalige Botanische Tuin van de stad. Ze ligt ingeklemd tussen de Viale Italo Falcomata en de Corso Garibaldi. De tuin wordt opgeluisterd door verschillende monumenten en standbeelden, maar het hoogtepunt is de zogeheten Portale di Casa Vitrioli.

Arena dello Stretto

Arena dello Stretto - Overige Attracties Reggio CalabriaDe Arena dello Stretto in Reggio Calabria is een modern amphitheater dat zo gebouwd is dat het eruit ziet alsof het een antiek Grieks theater is. Vanaf dit theater, dat ook wel Annasilaos Amphitheater genoemd wordt, heeft men een spectaculair uitzicht over de kust. De officiële naam van het theater is Anfiteatro Ciccio Franco.

Francesco Cilea Theater

Het Teatro Francesco Cilea is het gemeentelijke theater van Reggio Calabria en bevindt zich eveneens langs de Corso Garibaldi. Na een langdurige verbouwing is het pas sinds 2003 weer voor het publiek geopend. Sinds 2008 doet een deel van het theater dienst als zetel van de Gemeentelijke Pinacotheek van Reggio Calabria.

Parco Caserta

Het Parco Caserta ( Via Parco Caserta, 1, Via Carlo Rosselli, 89100 Reggio Calabria) is een enorm park op een heuvel in de buurt van het Piazza de Nava. In het park bevindt zich het zogeheten Villaggio dello Sport, met een half-Olympisch zwembad, een groot fintness-centrum en een overdekte schaatsbaan. Vanaf het park heeft men een prachtig uitzicht over de kustlijn van Reggio Calabria.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email