Overige attracties Rieti

“Centro d’Italia” Monument

Centro d'Italia Monument - Overige Attracties RietiVolgens de overlevering ligt het centraalste punt van Italië naast de San Rufo Kerk aan de Via Capelletti in Rieti. In 2001 heeft men een monument op de plek van deze umbelicus italiae (“navel van Italië”) geplaatst. Vanwege de vorm wordt het monument enigszins oneerbiedig caciotta, naar een ronde kaas, genoemd. Het monument is in 1998 door de Universiteit van Tiflis aan de stad cadeau gedaan.

Monument voor de Lire

Het Nationaal Monument voor de Lire is op 1 Maart 2003 ingewijd. Men heeft dit monument in Rieti geplaasts omdat de stad als centrum van Italië gezien wordt. Het is gemaakt door 2.200.000 munten van 200 Lire samen te smelten. De ontwerper was Daniela Fusco.  Het verbeeldt Italië, dat een grote munt van 1 Lira hoog houdt. Het staat op het Piazza Cavour.

Stadsmuur en stadspoorten

Middeleeuwse stadsmuur RietiDe eerste stadsmuur van Rieti is in de Romeinse tijd opgetrokken. Van deze muren is echter niet veel overgebleven. Het grootste deel van de muur die nu nog te zien is is gedurende de middeleeuwen opgetrokken. Deze muur had toen een groot aantal poorten en torens, waarvan er verschillende nog overeind staan. De indrukwekkendste stadspoort is de Porta d’Arci.

Romeinse Brug

De Romeinse Brug (Ponte Romano) over de rivier de Velino is in de 3e eeuw voor Christus gebouwd. Hij maakte deel uit van de antieke Via Salaria, die naar de stad leidde. In 1923 werd de balustrade bij een overstroming beschadigd, waarna de brug verwoest werd. Slechts bij laag water steken er nog stukken boven het oppervlakte uit. Later is een nieuwe structuur van gewapend beton op de oude brug gebouwd.

Flavio Vespasiano Theater

Flavio Vespasiano Theater - Overige Attracties RietiHet Flavio Vespasiano Theater is het belangrijkste theater van Rieti. Het is in 1883 door de van oorsprong Milanese architect Sfondrini opgetrokken. Het is genoemd naar keizer Flavius Vespasianus, die in de streek geboren is. Na een restauratie in de 90’er jaren heeft het een groot deel van de oorspronkelijke uitstraling teruggekregen. (Adres: Largo Cairoli).

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email