Overige Attracties Syracuse

Syracuse beschikt niet enkel over kerken en monumenten, maar heeft ook een aantal kleinere bezienswaardigheden, die niet alle binnen een bepaalde categorie passen.

Overige Attracties Syracuse

Fontana di Diana

Fontein van Diana - Overige Attracties SyracuseDe Fontana di Diana is de fontein die midden op het Piazza Archimede staat. De door de beeldhouwer Giulio Moschetti in 1906 ontworpen fontein verbeeldt de mythe van de nimf Arethusa. Deze werd begeerd door de riviergod Alpheüs en werd beschermd door Diana, die het centrum van de beeldengroep vormt.

Fonte Aretusa

De Fonte Aretusa is een zoetwaterbron in een grot die dichtbij de kust ligt. Deze bron wordt gezien als het symbool van Syracuse. Volgens de legende werd de nymf Arethusa door de God Alpheüs begeerd. Ze vluchtte naar Sicilië, waar Artemis haar in de bron veranderde. Zeus had met Alpheüs te doen en veranderde hem op zijn beurt in een ondergrondse stroom die van Griekenland naar de bron voerde. (Adres: Largo Aretusa, 1-3)

Foro Siracusano

Het Foro Siracusano is het enige groene stadsdeel in het centrum van Syracuse. Het bestaat uit een grote speeltuin en een stadspark. Voorheen stond het bekend als Piazza d’Armi, waar legereenheden oefeningen hielden. De architect Luigi Mauceri maakte er een publiek park van en gaf het de huidige naam. (Adres: Forono, 32)

Tonnara di Santa Panagia

De Tonnara di Santa Panagia is waarschijnlijk in de 18e eeuw gebouwd. Dit gebeurde waarschijnlijk op een eerdere constructie die als gevolg van de aardbeving van 1693 ingestort was. De tonijnvangst gebeurde hiet tot het einde van de 50’er jaren, waarna men andere methodes ging gebruiken. (Adres: Viale Santa Panagia, 278)

Maniace Kasteel

Het Castello Maniace staat op de uiterste punt van het eiland Ortygia. Het is gebouwd in opdracht van Frederik II van Zwaben. De bouw van het kasteel, dat zowel een verdedigende als een representatieve functie had, duurde van 1232 tot 1240. Het is genoemd naar de Byzantijnse generaal Giorgio Maniace die er in 1038 tijdelijk in slaagde de Arabieren van het eiland te verdrijven. (Adres: Piazza Federico di Svevia, 7)

Autodromo

Syracuse beschikt over een autoracebaan, waar in het verleden zelfs Formule 1 races gehouden werden. De baan bevindt zich op 3 kilometer ten zuiden van de stad zelf. Bij een verbouwing in het begin van de 21e eeuw is er geprobeerd de piste iets langzamer te maken. (Adres: Traversa Palma – 96100)

Natuurgebied bij de Rivier Ciane

Wanneer men met de auto richting Canicattini Bagni rijdt ziet men na ongeveer 4 kilometer een bordje dat naar de bron van de Ciane wijst. Hier kan men planten zien die elders op Sicilië niet voorkomen, waaronder de papyrusplant, riet en de gele lis. Qua vogelsoorten zijn er veel strandlopers te zien. De officiële naam van het reservaat is Riserva Naturale Fiume Ciane e Saline di Siracusa.

Plemmirio Natuurgebied

De Area Marina Protetta del Plemmirio bestaat sinds 2005 en bestaat uit een twaalf kilometer lange kuststrook aan de oostkant van het schiereiland Maddalena. Behalve het natuurschoon zijn hier ook een aantal archeologische vindplaatsen.

Ponte Umbertino

De Ponte Umbertino is de belangrijkste brug van Syracuse aangezien ze de  verbinding verzorgt tussen het historische gedeelte van de stad op het eiland Ortygia en het nieuwere gedeelte dat in de tweede helft van de 19e eeuw op het platteland gebouwd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email