Overige Attracties Verona

Niet alle toeristische attracties in een stad zijn altijd even eenvoudig in te delen. Hier vindt U de trekpleisters van Verona die niet makkelijk in een categorie onder te verdelen zijn. Behalve de Arche Scaligere en de Gardino Giusti beschikt Verona natuurlijk ook over één van de beroemdste balkons ter wereld.

Overige Attracties Verona

Arche Scaligere

Arche Scaligere - Overige Attrakties VeronaDe Arche Scaligere (“Scaligeri Sarcofagen”) horen tot de belangrijkste Gothische monumenten van de stad. Ze bevinden zich naast de Santa Maria Antica Kerk en vormen een privé-begraafplaats voor de Della Scala familie. De sarcofagen op deze begraafplaats zijn rijkelijk versierd met beeldhouwwerken en andere ornamenten.

Balkon en Huis van Juliët

Het was in Verona dat Shakespeare de tragische liefdesgeschiedenis tussen Romeo en Juliët zich liet afspelen. De bewoners van de stad herkenden het huis van de familie Cappello in de beschrijving van het Huis van Juliët en een toeristische bezienswaardigheid was geboren.

Giardino Giusti

De Giardino Giusti is de enige 16e eeuwse, op Italiaanse leest geschoeide, tuin in Verona. De tuin wordt in tweeën gedeeld door een laan met cipressen, fonteinen en grotten. Er is ook een labyrint met enige van de oudste heggen van Europa. Tussen de bloemen en planten staan hier en daar overblijfselen uit de antieke Romeinse tijd. Op het hoogste punt van de tuin, die op kort loopafstand van het centrum van Verona ligt, heeft men een prachtig panorama over de stad zelf.

Arsenaal

Het Arsenaal van Verona is net na het midden van de 19e eeuw gebouwd. De Oostenrijkers die toen de macht hadden wilden van de stad een militair centrum in de streek maken. Het complex is tegenwoordig eigendom van de stad zelf en het is de bedoeling het tot publiek park om te vormen.

RSS
Follow by Email