Overige Attracties Volterra

Behalve de mooie kerken, middeleeuwse paleizen en interessante museums heeft Volterra de gemiddelde toerist nog veel meer te bieden. Er zijn verschillende attracties uit de Etruskische en de Romeinse tijd en ook wat kleinere bezienswaardigheden uit de middeleeuwen.

Overige Attracties Volterra

Etruskische Muur

Etruskische Muur - Overige Attracties Volterra

De Etruskische Muur van Volterra kan, hoewel er niet veel meer van over is, gezien worden als het symbool van de stad. De huidige muur rond het stadcentrum is in de 13e eeuw gebouwd en was bedoeld als ondersteuning van de oude verdedigingswal.

Romeins Theater en Thermen

Romeins Theater Volterra

De ruïnes van het Romeins Theater bevinden zich bij een archeologische vindplaats die Vallebuona wordt genoemd. De vondsten bestaan uit twee gebouwen uit de Romeinse tijd, die beide erg goed bewaard gebleven zijn. Het gaat om een theater uit de tijd van Augustus en de Thermen.

Piano di Castello Acropolis

Piano di Castello Acropolis Volterra

De Piano di Castello Acropolis van Volterra strekt zich uit over een groot gebied binnen het historische centrum van de stad. Opgravingen hebben duidelijk gemaakt dat de streek vanaf de Bronstijd tot de 15e eeuw continu bewoond was.

Fortezza Medicea

Fortezza Medicea Kasteel Volterra

Het Fortezza Medicea is op het hoogste punt van de rots waarop het historische centrum van de stad zich bevindt gebouwd. Het bestaat uit een ouder en een nieuwe gedeelte, die respectievelijk Rocca Vecchia en Rocca Nuova worden genoemd. Deze worden met elkaar verbonden door een dubbele binnenplaats en een galerij die Cammino di Ronda genoemd wordt.

Fonte di Docciola

De Fonte di Docciola staat dichtbij de stadspoort met dezelfde naam. Samen met de poort vormt de fontein een van de meest herkenbare symbolen van Volterra. Gedurende de middeleeuwen werd het water uit deze fontein gebruikt voor de wolfabrieken van de stad.

Fonte San Felice

Fonte San Felice (Via Ripetta) lijkt op de Fonte di Docciola en is de tweede bekende fontein van de stad. Ze is in 1319 bij de gelijknamige poort gebouwd. De architect was, zoals de gedenkplaat aangeeft, Chelino Ducci Tancredi. De oorspronkelijke bogen zijn helaas dichtgemetseld.

Balze

Balze - Overige Attracties Volterra

Met Le Balze duidt men een apart natuurfenomeen aan, waarvan men het resultaat enkel ten noordwesten van Volterra kan bekijken. De Balze zien eruit als hoge muren van zand met een dunne laag kalksteen erop. Het ziet er spectaculair uit, maar de voortkruipende erosie heeft er al voor gezorgd dat het Badia Camaldolese Klooster niet meer bewoond kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email