Overige Bezienswaardigheden Calatafimi Segesta

Castello Eufemio

Eufemio Kasteel - Overige Attracties Calatafimi SegestaVolgens de overlevering is het Eufemio Kasteel van Calatafimi Segesta tegen het begin van de 13e eeuw gebouwd. Het staat op de ruïnes van een ouder kasteel. Het is rond deze oudere burcht dat de oorspronkelijke nederzetting zich ontwikkeld heeft. Totdat Calatafimi staatseigendom werd was dit de zetel van het stadsbestuur. In 1868, nadat de gevangenis van het kasteel naar de stad verhuisd was, raakte het gebouw in verval. (Adres: Belvedere Francesco Vivona)

Gemeentehuis (Municipio)

Het paleis waar het Gemeentehuis van de stad gevestigd is staat naast de 16e eeuwse San Giacomo Kerk. (Adres: Piazza Cangemi)

Sacrario di Pianto Romano

Sacrario di Pianto Romano - Overige Bezienswaardigheden Calatafimi SegestaHet Sacrario di Pianto Romano is een monument ter herinnering aan de Slag van Calatafimi op 15 Mei 1860. Het door Erneste Basile ontworpen monument is in 1892 ingewijd. Binnen het monument is een ossuarium, waar de stoffelijke overblijfselen van de slachtoffers van deze veldslag bewaard worden, samen met andere relikwieën. Het monument staat buiten de bebouwde kom op de heuvel waar het gevecht zich afspeelde. Het heeft de vorm van een obelisk. (Adres: Strada Provinciale 61)

Museo Civico (Stadsmuseum)

De belangrijkste trekpleisters van het Museo Civico (“Stadsmuseum”) van Calatafimi-Segesta zijn afkomstig uit de oude stad Senesta.  Hoogtepunten zijn twee planken in de vorm van een scheepsboeg uit het huis van een navarch (de commandant van een Griekse vloot) uit de 2e eeuw voor Christus en een kapiteel uit de 1e eeuw voor Christus die van het plein afkomstig was. Uit de Griekse tijd, tussen de 3e en 2e eeuw voor Christus, is een sculptuur van een Sater en een Mainade te bewonderen. Ook worden er projectielen van een catapult tentoongesteld. (Via Tiro a Segno, 100)

Museo Etno-Antropologico

Het voormalige San Francesco Klooster is sinds een aantal jaren de zetel van het Museo Etno-Antropologico. In de eerste zaal zijn oude landbouwwerktuigen te zien. De tweede zaal belicht werktuigen en andere objecten die in het dagelijkse leven gebruikt werden. In de derde ruimte zijn werktuigen te zien die tegenwoordig niet meer gebruikt worden en de laatste zaal is aan het tijdperk van Garibaldi gewijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email