Palazzo Biscari Catania

Het rijkelijk versierde Palazzo Biscari in Catania is in de 18e eeuw door A. Amato gebouwd. Dit grootste barokke gebow van de stad is in 1763 naar een ontwerp van Francesco Battaglia voltooid. De façade aan de havenkant is met beeldhouwwerken van cupido’s, groteske maskers en guirlandes versierd. Binnen het gebouw valt vooral de weelderig met fresco’s, spiegels en schelpmotieven versierde feestzaal op.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Biscari is Via Museo Biscari, 16 – Catania. Telefoon: +39 095 321818 – 095 7152508;  +39 3202114802. Openingstijden: De uren schijnen van de waan va de dag af te hangen en kunnen bij het VVV van Catania nagevraagd worden.

Geschiedenis en beschrijving

Palazzo Biscari Catania
Salon Palazzo Biscari

Het Palazzo Biscari is in opdracht van Ignazio Paternò Castello, Prins van Biscari, opgetrokken. Het is op de 16e eeuwse stadsmuur gebouwd en neemt een heel huizenblok in beslag. Oorspronkelijk was het paleis bedoeld als residentie van de prins zelf.

De bouwwerkzaamheden begonnen in 1702, nadat de aardbeving de stad verwoest had. In die tijd had het maar één verdieping, al besond het museum al wel. In dit museum werden de bij archeologische opgravingen op de bezittingen van de Prins in Biscari en in Piana gevonden voorwerpen tentoongesteld.

Het gebouw beschikt over 700 kamers. Vanuit de ramen heeft men een uitzicht over de haven en de Archi della Marina, waar het zeewater tot de 20’er jaren onderdoor liep.

In de tweede wereldoorlog wilden de Engelsen er een militair verdedigingswerk van maken. Toen ze zich echter bewust werden van het architectonische en geschiedkundige belang van het paleis, namen ze er zelf hun intrek.

Palazzo Biscari – Via Museo Biscari 16, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email