Palazzo Campanella Reggio Calabria

Het Palazzo Campanella is een historisch gebouw een Reggio Calabria. Het staat in de Via Cardinale Portanova, in het noordoostelijke deel van het historische centrum van de stad. Het bestaat uit een aantal met elkaar verbonden gebouwen, rond een centraal plein.

Palazzo Campanella Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Cardinale Portanova – Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 880111. Openingstijden: Niet voor toeristen toegankelijk. Toegangsprijs: Niet van toepassing.

Geschiedenis en beschrijving

Palazzo Campanella Reggio Calabria
Palazzo Campanella

Het Palazzo Campanella is de zetel van het Consiglio Regionale van Calabrië en heeft de bijnaam “Huis van Alle Calabriërs” gekregen. Het paleis is genoemd naar de uit de streek afkomstige filosoof Tommaso Campanella.

Voorheen stond er een grote kazerne op deze plek.

Het uiterst moderne paleis heeft acht verdiepingen en wordt gekenmerkt door grote reflecterende ruiten. Het bestaat eigenlijk uit een aantal gebouwen die door metalen gangen met elkaar verbonden zijn.

In het midden van het gebouw bevindt zich een plein, dat Agorà genoemd wordt, Boven dit plein bevindt zich de eigenlijke Consiglio Regionale.

Tot December 2013 stonden de beroemde standbeelden die bekend staan als de Bronzi di Riace in het gebouw. Deze zijn nu te bezichtigen in het Archeologische Magna Grecia Museum.

Een van de zalen in het gebouw is gewijd aan Nicholas Green, een Amerikaans jongetje dat in 1994 bij een roofoverval op de snelweg om het leven gekomen is.

Via Cardinale Portanova – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email