Palazzo Comunale Cremona

Het Palazzo Comunale bevindt zich midden in het historische centrum van Cremona. Hoogtepunten zijn de Sala della Giunta en vooral de Saletta dei Violini, waar een aantal van de beroemdste violen ter wereld tentoongesteld worden.

Palazzo Comunale Cremona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza del Comune – Cremona (tel. +39 0372407291). Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur (zondag van 10.00 tot 17.00 uur). Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo Comunale is rond de 13e eeuw gebouwd. In die tijd werd het ook wel het Palazzo dei Ghibellini genoemd. De originele structuur veranderde nauwelijks tot de 15e eeuw, toen het paleis vergroot werd. Dit leidde ook tot de verbouwing van een aantal zalen.

Deze zalen worden opgeluisterd door in de 16e eeuw toegevoegde versieringen.

Een van de hoogtepunten is de Sala della Giunta (“Gemeenteraddszaal”), waar de oorspronkelijke schouw nog te zien is.

In de Saletta dei Violini worden allerhande, door de beroemde lokale instrumentenmakers vervaardigde, violen tentoongesteld. Beroemde violen zijn de door Andrea Amati in 1566 gemaakte zogeheten Carlo IX di Francia en de Stauffer 1615 van de hand van Antonio en Gerolamo Amati. Van Antonio Stradivari valt de Cremonese 1715 te bewonderen.

Piazza del Comune – Cremona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email