Palazzo Comunale Prossedi

Het Palazzo Comunale van Prossedi bevindt zich naast de kleine Santa Maria Extra Moenia Kerk. Het doet tegenwoordig diens als gemeentehuis van de stad.

Palazzo Comunale Prossedi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Principessa Augusta Gabrielli, 74 – 04010 Prossedi. Het paleis is noet voor toeristen toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo Comunale staat langs de hoofdstraat van Prossedi. Het is in de 19e eeuw gebouwd door een rijke lokale familie. Later werd het paleis aan de stad cadeau gedaan, waarna het tot gemeentehuis omgevormd werd.

Slechts een deel van het gebouw op de derde verdieping werd gebruikt als privé-woning.

Het Palazzo Comunale heeft een vierkant vloerplan. Een centrale trap voert naar de hogere verdiepingen. De houten toegangspoort wordt opgeluisterd door een kalkstenen versiering. Boven de poort is een klein stenen balkon.

In de ruime centrale tuin staat een bronzen standbeeld.

De gedenkplaat op de façade verwijst naar de zogenaamde “economische belegering” door de Volkenbond, een voorloper van de Verenigde Naties, als antwoord op de Italiaanse aanval op Ethiopië in 1935.

Alle gemeentehuizen in Italië werden door het Gran Consiglio del Fascismo verplicht deze gedenkplaat aan hun muren te bevestigen. De Grote Raad had niet alleen bepaald welke woorden gebruikt moesten worden, maar ook van wat voor materiaal (marmer uit Carrara) en ik welk model de platen gemaakt moesten zijn. De afmetingen van de plaat hingen ervan af hoe belangrijk de stad was.

Palazzo Comunale – Via Principessa Augusta Gabrielli 74, Prossedi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email