Palazzo Comunale Tarquinia

Tarquinia - Palazzo Comunale

Het Palazzo Comunale van Tarquinia is rond de 13e eeuw gebouwd, op de oude stadsmuur nadat deze verder naar het zuiden uitgebreid was om de nieuwe huizen die rondom de verschillende kloosters gebouwd waren te kunnen beschermen.

Palazzo Comunale Tarquinia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Comunale is Piazza Giacomo Matteotti – 01016 Tarquinia.

Weetjes Palazzo Comunale

Palazzo Comunale Tarquinia
Palazzo Comunale

De façade van het paleis is aan het Piazza del Comune. Hoewel deze er homogeen uitziet bestaat hij toch uit twee verschillende gebouwen, te weten de vroegere Palazzo del Podestà en Palazzo dei Priori.

Aan de achterkant, in de Via di San Pancrazio, ziet het eruit als een enorm gebouw van drie verdiepingen met een serie Romeinse bogen die op pilasters rusten.

De ramen op de tweede verdieping stammen uit de 16e eeuw, waarbij de al bestaande bifora’s dichtgemetseld werden. Hier zijn nog wel sporen van te zien.

Een grote spitsboog die onder het hele gebouw doorloopt verbindt de Via San Pancrazio met het Piazza del Comune.

De loggia aan de voorkant is er al sinds 1366, maar de trap die er aan de buitenkant heen leidt stamt uit de laat 14e eeuw, terwijl de overkoepeling pas in de 16e eeuw toegevoegd is.

De toren en het hieraan vastzittende deel van het palazzo zijn de belangrijkste toevoegingen uit de 16e eeuw. In dit gedeelte bevindt zich ook de hoofdingang. De trap oplopend komt men eerst bij een binnenplaats en uiteindelijk bij de met muurschilderingen versierde voormalige vergaderzaal. De fresco’s stammen uit de 16e en 17e eeuw en tonen gebeurtenissen en personen die een rol gespeeld hebben in de geschiedenis van de stad.

De huidige vergaderzaal werd van de 17e tot het begin van de 20e eeuw gebruikt als theater. Ook deze zaal is versierd met een fresco, die de kruisiging als thema heeft en uit de 14e eeuw stamt.

Aan de muren bevinden zich verder verschillends werken van de Chileense schilder Sebastian Matta en een 15e eeuwse muurschildering, die afkomstig is uit het Convento Agostiniano di San Marco.

Palazzo Comunale, Tarquinia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email