Palazzo della Prefettura Reggio Calabria

Het Palazzo della Prefettura is een van de regeringsgebouwen aan het Piazza Italia in Reggio Calabria, die na de aardbeving van 1908 opgetrokken zijn. Het paleis staat ook bekend onder de naam Palazzo del Governo. Het is het eerste gebouw in dat stad dat gebouwd is om weerstand te bieden aan eventuele nieuwe aardschokken.

Palazzo della Prefettura Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Italia, al is het officiële adres Via Miraglia, 10 – 89125 Reggio Calabria. Telefoon: +39 09654111. Openingstijden en toegangsprijs: Het gebouw kan enkel vna buitenaf bezichtigd worden.

Geschiedenis en beschrijving

Palazzo della Prefettura Reggio Calabria
Palazzo della Prefettura

Het Palazzo della Prefettura is het eerste paleis in Reggio Calabria dat volgens aardbevingsbestendige regels opgetrokken is. Het is in 1912 door Gino Zani ontworpen en in 1921 gebouwd.

Voorheen stonden de door de aardbeving van 1908 verwoeste San Francesco di Sales Kerk en het bijbehorende klooster op deze plek.

De façade van het paleis wordt genkenmerkt door drie centrale toegangspoorten die met gietijzeren hekken in de art nouveau stijl afgesloten worden.

Het vloerplan is dat van de letter “C”, met een binnenplaats in het midden.

Een grote trap voert naar de eerste verdieping. De ontvangstzaal wordt versierd met neo-klassiek sierpleisterwerk. De titel van de door Andrea Alfano vervaardigde plafondschildering is heel toepasselijk “Reconstructie”.

Via Miraglia, 10 – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email