Palazzo di Donna Olimpia Viterbo

Het Palazzo di Donna Olimpia is een historisch gebouw in Viterbo. Het staat naast de oude stadspoort Porta San Pietro. De oorspronkelijke naam van het gebouw was Palazzo dell’Abate.

Weetjes Palazzo di Donna Olimpia Viterbo

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo di Donna Olimpia is Via San Pietro 80 (01100) – Viterbo. het gebouw is niet voor toeristen toegankelijk.

Geschiedenis Palazzo di Donna Olimpia Viterbo

Palazzo di Donna Olimpia Viterbo
Palazzo di Donna Olimpia

Het Palazzo di Donna Olimpia heette oorspronkelijk het Palazzo dell’Abate. Het is aan het begin van de 14e eeuw door de monniken van de Abbazia Cistercense di San Martino al Cimino gebouwd. De monniken gebruikten het als schuilplaats wanneer er weer eens een oorlog uitgebroken was en de abdij niet meer veilig was.

In 1647 werden de broer van de toenmalige paus en diens vrouw Donna Olimpia Maidalchini tot prinsen van San Martino benoemd en kregen zodoende ook het paleis in hun bezit. Dit was ook het moment waarop d enaam werd veranderd naar Palazzo di Donna Olimpia.

Binnen de muren bevindt zich het Monastero delle Duchesse (“Klooster der Graven”) waar vroeger kinderen die door hun ouders aan hun lot over gelaten opgevoed werden.

Donna Olimpia Maidalchini was overigens een veelbesproken dame, die berucht was om haar geldzucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *