Palazzo Farnese Viterbo

Het Palazzo Farnese is een historisch gebouw aan de Via San Lorenzo in Viterbo. Het is gebouwd door een adelijke familie, waarvan één van de leden het zelfs tot paus (Paulus III) heeft geschopt.

Weetjes Palazzo Farnese Viterbo

Adres en Openingstijden

Het adres van het Palazzo Farnese is Via Ospedale – Viterbo. Het gebouw is niet voor het publiek toegankelijk.

Geschiedenis Palazzo Farnese Viterbo

De geschiedenis van het Palazzo Farnese (Viterbo) begint in 1431, wanneer de schatbewaarder van de kerk, Ranuccio Farnese, het beheer over de stad krijgt en deze dient te beschermen tegen de aanvallen van Fortebraccio en Giacomo di Vico.

Om inwoner van de stad te worden diende hij er echter volgens de gemeentestatuten een paleis aan te schaffen. Zijn keuze viel op een gebouw aan de rechterzijde van de Ponte del Duomo.

Later nam Kardinaal Alessandro Farnese (de later paus Paulus III) zijn intrek in het paleis, dat al in 1278 bestond als deel van een ziekenhuis en in bezit was van de Tignosi familie.

De meest opvallende aspekten van het gebouw zijn de bifora’s op de façade en de mooie binnenplaats met een opvallende trap. De ingang wordt versierd met een eenhoorn. Overal aan de façade zijn irissen te zien, het symbool van de Farnese.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *