Palazzo Giordano-Apostoli Sassari

Het Palazzo Giordano-Apostoli staat tegenover het Palazzo della Provincia, aan de zuidkant van het centrale Piazza d’Italia plein in Sassari. Het grootste deel van het gebouw, dat nu dienst doet als zetel van een bank, is ontworpen door Giuseppe Pasquali, terwijl Luigi Fasoli voor de versieringen en verfijningen zorg droeg.

Palazzo Giordano-Apostoli Sassari

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza d’Italia 19, Sassari. Openingstijden: De openingstijden van de bank.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo Giordano-Apostoli is in 1878 voor Giuseppe Giordano-Apostoli gebouwd. De ontwerper van het project was Giuseppe Pasquali, die echter stierf voordat de constructie voltooid kon worden. De architect Luigi Fasoli, die het werk vervolgens afmaakte, was verantwoordelijk voor de balkons, de trappen, de vloer en het atrium en de laatste versieringen.

Sinds 1921 is het gebouw de zetel van een bank.

Het Palazzo Giordano-Apostoli heeft drie verdiepingen. Er staan vier zuilen aan weerszijden van het hoofdportaal, waarboven een balkon te zien is. De vensters van de eerste verdieping zijn bifora’s, die van de tweede monofora’s.

De zalen die op het Piazza d’Italia uitkijken zijn eveneens rijkelijk versierd. De stijl is neo-Gotisch, met friezen, sierpleisterwerk en fresco’s. Het gewelf van de “Gele Zaal” is door Guglielmo Bilancioni beschilderd. De architect Fasoli was verantwoordelijk voor de Pompei-achtige mozaïeken die in enkele zalen te zien zijn.

Piazza d’Italia 19, Sassari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email