Palazzo Inghirami Volterra

Het Palazzo Inghirami staat aan het het Piazza Martiri della Libertà in Volterra. Het heeft echter een tweede facade aan de Via dei Marchesi, en het is hier dat de hoofdingang van het gebouw is.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Martiri della Libertà, 1-3 – 56048 – Volterra. Openingstijden en toegangsprijs: Niet bekend.

Palazzo Inghirami Volterra

Het Palazzo Inghirami is in het begin van de 17e eeuw in opdracht van Jacopo Inghirami gebouwd. De architect was Giovan Battista Caccini.

Het paleis bestaat uit drie verdiepingen. Boven het hoofdportaal is een borstbeeld van Cosimo II de’ Medici te zien.

De binnenplaats van het Palazzo Inghirami wordt opgeluisterd door grote aantallen Etruskische urnen. De dubbele trap is ontworpen door Giuseppe Partini. Er is ook een kleine tuin.

De grote zaal is versierd met portretten van de 16e en 17e eeuwse voorvaderen van Inghirami. De zaal hiernaast toont het veldbed van de admiraal zelf, dat opgeluisterd wordt door handwerk waarop Afrikaanse scènes afgebeeld zijn.

In de Corridoio dei Dipinti (“Schilderijenhal”) zijn schilderijen uit de 18e en 19e eeuw te zien. De thema’s van deze werken zijn veelal religieus van aard.

In de Salotto Giallo (“Gele Zaal”) kan men de originele meubelen bewonderen, waaronder twee kleine muurtafeltjes die aan weerszijden van het venster staan, een grote spiegeltafel en een ivoren ladenkast uit de 17e eeuw.

De regisseur Luchino Visconti gebruikte het paleis voor verschillende scènes in zijn film Vaghe Stelle dell’Orsa uit 1965.

Piazza Martiri della Libertà, 1-3 – Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email