Palazzo Ottaviani Orvieto

Het Palazzo Ottaviani is een historisch gebouw aan het Piazza della Repubblica van Orvieto. Het paleis doet tegenwoordig dienst als zetel van de Cassa di Risparmio di Orvieto.

Palazzo Ottaviani Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza della Repubblica – Orvieto. Het interieur is niet voor toeristen toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Voordat de bank zich in het gebouw vestigde was het Palazzo Ottaviani zetel van de Locanda delle Belle Arti. Een van de mensen die hier ooit logeerden was de vrijheidsstrijder Giuseppe Garibaldi. Op de belverdieping, waar nu de president en de directie van de Banca d’Italia zetelen, wordt men nog aan dit hotel herinnerd.

De structuur van het gebouw is in de loop der eeuwen nauwelijks veranderd. Wel zijn het interieur en de  versieringen aan de voorgevel continu aan de smaak van de bewoners aangepast.

De linkerbovenhoek wordt gekenmerkt door een vierkante structuur, die aan de binnenzijde van het gebouw open is. Het pas gerestuareerde terras biedt een mooi uitzicht over de omgeving.

De fresco’s op de houten portalen naar de grote zaal zijn in de 30’er jaren van de vorige eeuw aangebracht. Ze verbeelden allegorische figuren die spaarzaamheid, liefdadigheid, werk en het lot vertegenwoordigen. De schilder was Gino Frittelli.

In 1997 heeft de bank het werk van de lokale schilder Fernando Puppo (1887-1962) gekocht. Zijn schilderijen van de stad zijn in de zalen van het Palazzo Ottaviano zelf en het met dit gebouw verbonden belendende Palazzo Ravizza te zien.

Piazza delle Repubblica – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *