Palazzo Vescovile Volterra

Het Palazzo Vescovile (“Bisschoppelijk Paleis”) staat aan het Piazza dei Priori in Volterra. Het was oorspronkelijk bedoeld als graanopslagplaats. Dit Casa dei Grani of Casa della Vendita werd pas in 1472 tot Palazzo Vescovile verbouwd. De grote bogen van de façade zijn misschien het werk van Antonio da San Gallo il Vecchio. Het is nu de zetel van het Museum voor Heilige Kunst.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza dei Priori – Volterra. De openingstijden en toegangsprijs zijn die van het museum.

Palazzo Vescovile Volterra

Het huidige Palazzo Vescovile werd pas gebouwd nadat het oude Palazzo dei Vescovi in de wijk Castello door de Florentijnen met de grond gelijk gemaakt was. Dit was noodzakelijk om de bouw van het kasteel mogelijk te maken.

Hoewel men al in de 15e eeuw met de bouw begonnen was, kwam er pas in 1618 iemand te wonen.

De hoofdingang is versierd met een aantal standbeelden en andere ornamenten, die echter niet uit dezelfde plek noch uit dezelfde periode stammen. De “Maagd met het Cherubijntje” is waarschijnlijk in de 14e eeuw gemaakt, terwijl de twee Evangelisten die de boog ondersteunen uit een later tijdperk afkomstig zijn. (In het museum is een “Maagd met Kind” te zien, die bij hetzelfde monument als de Evangelisten hoorde.)

De mooie kloostergang grenst aan een zijde aan het dwarsschip van de Kathedraal. Aan een andere kant grenst ze aan het Archivio Capitolare, waar kostbare antieke documenten bewaard worden.
.
Tegenwoordig is het Palazzo Vescovile de zetel van het Museo Diocesano di Arte Sacra.

Piazza dei Priori – Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email