Tuinen en Parken Catania

Bellini Tuin (Giardino Bellini)

Beeldengroep - Bellini Tuin Catania

De Bellini Tuin (Giardino Bellini), die door de lokale bevolking meestal Villa Bellini genoemd wordt,  is de oudste van de vier grootste en belangrijkste tuinen van Catania. Deze voormalige privé-tuin is in de 18e eeuw aangelegd, maar is pas sinds Januari 1883 een publiek park. De tuin is rechthoekig van vorm en heeft een oppervlakte van ongeveer 72 duizend m².

Gioeni Park

Met een oppervlakte van ongeveer 75 duizend m² is het Gioeni Park het grootste park van de stad. Het bevindt zich op vulkanisch terrein op een heuvel. Typisch Mediterraanse planten die er groeien zijn onder andere de olijfboom, de bougainvillea, de oleander, de agave en de fico d’india (de bekendste soort vijgcactus). Voor wie met kinderen reist zijn er enkele speeltuinen in het park. Ook zijn er enige ruïnes van een oud aquaduct te zien. (Adres: Via del Bosco.)

Botanische Tuin

De Botanische Tuin (Orto Botanico) van Catania wordt door de botanische afdeling van de universiteit onderhouden. Deze tuin is in 1858 door de Benedictijner monnik Francesco Tornabene gesticht. Hij heeft een oppervlakte van 16.000 m², waarvan er 13.000 door exotische en 3000 door lokale Siciliaanse planten in beslag genomen worden.

Pacini Tuin

De Pacini Tuin ligt dichtbij de haven net buiten de oude stadspoort Porta Uzeda onder een aantal bogen waarover een spoorlijn loopt. Vroeger werd deze tuin Villa Varagghi (“De Geeuw”) genoemd, aangezien er vooral veel oudere mensen kwamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email