Pedesina (Provincie Sondrio)

Met een stuk of dertig inwoners is Pedesina in de provincie Sondrio de kleinste gemeente van Italië. Het stadje bevindt zich in het westelijke deel van de provincie en heeft een oppervlakte van 6 km2. Het ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter op een uitloper van de Alpen. De stad ligt tussen de bergtoppen Pizzo dei Tre Signori en Pizzo Rotondo. Het Comomeer bevindt zich op korte afstand.

Alles over Pedesina (provincie Sondrio)

Nuttige informatie

Regio: Lombardije. Provincie: Sondrio. Postcode: 23010. Kengetal: 0342. Gemeentehuis: Via San Rocco, 2 – 23010 Pedesina (Tel. +39 0342651767). Er is geen VVV in de stad.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Pedesina
Pedesina

Openbaar vervoer: Vanuit Milaan of Lecco neemt U de trein naar Morbegno. Rechts van de uitgang van het station is een bushalte. U neemt de bus die Gerola als eindbestemming heeft.

Met de auto: Vanuit Milaan volgt U de SS36 tot Trivio di Fuentes. Hier neemt U de SS38 in de richting Valtellina. Bij Cosio slaat U rechtsaf. Bij Morbegno neemt U de SP72 richting Valgerola. Na 2 kilometer komt U bij Pedesina.

Geschiedenis

Pedesina stamt uit de middeleeuwen. De naam komt uit het Latijn, Pedes is een plek waar men te voet heen moet. De eerste historische documenten waarin de naam genoemd wordt stammen uit de 13e eeuw. In die tijd was de stad leengoed van de familie Vicedominien woonden er zo’n 60 families. Men leefde er van de hennep-, linnen- en wolbewerking. Het lot van de gemeente is door de eeuwen heen verbonden geweest aan dat van het grotere en invloedrijkere nabije Cosio Valtellino. Tegenwoordig leeft men van de hooggelegen graasgebieden. Ook is het wintersporttoerisme in opkomst.

Bezienswaardigheden

Pedesina maakt deel uit van het Parco delle Orobie Valtellinesi Natuurgebied. De streek wordt gekenmerkt door dichtbegroeide bossen. De Sant’Antonio Kerk is in de 16e eeuw gebouwd. Trekpleisters van deze kerk zijn een door Cipriano Valorsa in 1564 geschilderde fresco en een houten icoon uit de 17e eeuw.

Pedesina (provincie Sondrio, regio Lombardije)

RSS
Follow by Email