Historische Gebouwen Perugia

Palazzo dei Priori Perugia

De belangrijkste historische gebouwen van Perugia zijn zonder twijfel de Rocca Paolina en het Palazzo dei Priori. Dit laatste staat aan het centrale plein van de stad, aan het einde van de Corso Vannucci. Het is aan deze hoofdstraat dat zich sowieso de belangrijkste paleizen van Perugia bevinden.

Historische Gebouwen Perugia

Rocca Paolina

Rocca Paolina PerugiaDe Rocca Paolina is een, deels ondergronds, fort. Een hele wijk moest met de grond gelijk gemaakt worden om aan genoeg materiaal voor de bouw te komen. Wat er nog over is van die wijk is nu het tegenwoordige ondergrondse gedeelte van het kasteel. Er is nu een museum gevestigd, het Museo della Rocca Paolina.

Palazzo dei Priori

Palazzo dei Priori PerugiaHet Palazzo dei Priori bevindt zich aan de hoofdstraat van de stad, de brede Corso Vannucci. Het is het huidige gemeentehuis van de stad. De grootste attraktie van het paleis is de met muurschilderingen versierde Sala dei Notari. Het is ook de zetel van de Galleria Nazionale dell’Umbria.

Palazzo Conestabile della Staffa

Het Palazzo Conestabile della Staffa bevindt zich in het centrum van de stad in de Via della Prome op de Porta Sole heuvel. Het in de 17e eeuw opgetrokken gebouw is nu de zetel van de nog oudere Biblioteca Comunale Augusta.

Loggia di Braccio

The Loggia di Braccio (of de Loggia di Braccio Fortebracci) bevindt zich aan de zijkant van de San Lorenzo Kathedraal, de belangrijkste kerk van Perugia. Deze zijkant bevindt zich wel, i.p.v. de façade, op het centrale plein van de stad.

Torre degli Scalzi

De Sciri Toren wordt ook wel Torre degli Scalzi genoemd, Deze middeleeuwse verdedigingstoren is in de 13e eeuw opgetrokken. Het is één van de weinige stadstorens in Perugia die nog in de oorspronkelijke staat te bewonderen zijn.

Loggia dei Lanari

De Loggia dei Lanari bevindt zich aan het Piazza Matteotti in Perugia. Achter het gebouw kan men op een breed terras van een adembenemend vergezicht over de Monte Subasio en Assisi genieten. Het doet dienst als zetel van het VVV van de stad.

Palazzo Vescovile

Het Palazzo Vescovile (“Bischoppelijk Paleis”) van Perugia bevindt zich in het centrum van de stad, aan het Piazza IV Novembre. Het is gebouwd op de plek waar twee oudere gebouwen in de 13e en 15e eeuw door brand verwoest zijn.

Palazzetto dei Notari

Het Palazzetto dei Notari is een gebouw in de Corso Vannucci, de hoofdstraat van de stad. Het ontwerp is gebaseerd op dat van het Palazzo dei Priori aan de overkant van de straat.

RSS
Follow by Email