Kerken Perugia

De belangrijkste kerk van Perugia is de San Lorenzo Kathedraal midden in het centrum. Andere mooie kerken zijn de Gesù Kerk en de Santa Maria Nuova Kerk. Veel oude kerken zijn in de loop der eeuwen geseculariseerd en worden nu voor andere doeleinden gebruikt.

Kerken Perugia

San Lorenzo Kathedraal

San Lorenzo Kathedraal PerugiaDe San Lorenzo Kathedraal is de belangrijkste kerk in Perugia en heeft als uitzonderlijk kenmerk dat de zijkant ervan langs het centrale plein van de stad staat, waar dit gewoonlijk de façade is. De trappen voor de kerk vormen een ontmoetingsplek voor jongeren.

Santa Maria Nuova Kerk

De Santa Maria Nuova Kerk bevindt zich in de Via Pinturicchio in de wijk Porta Sole in Perugia. De kerk is in de 13e eeuw gebouwd en twee eeuwen late opnieuw ingewijd. Hoogtepunt is de Cappella del Crocifisso met trompe-l’oeil schilderingen.

Gesù Kerk

De Chiesa del Gesù is een 16 e eeuwse kerk in het Piazza Matteotti. In de kerk bevinden zich o.a. schilderijen van de beroemde kunstenaar Andrea Pozzi. De construktie is redelijk uniek en bestaat uit vier in elkaar overlopende hallen.

San Michele Arcangelo Tempel

De San Michele Arcangelo Tempel behoort tot de oudste kerken in Perugia en is ook één van de oudste in heel Italië zelf. Het meest kenmerkende deel van de kerk is het ronde vloerplan, dat enigszins doet denken aan de Santo Stefano Rotono kerk in Rome.

San Severo Kapel

De San Severo Kapel in Perugia staat meteen naast de Chiesa dei Camaldolesi, een kerk met belendend klooster. De kapel is beroemd vanwege een muurschildering waarvan het bovenste deel door Raphaël en het onderste door Perugino vervaardigd is.

San Fiorenzo Kerk

De San Fiorenzo Kerk bevindt zich in het centrum van de stad. De façade is te zien in de Via Alessi, terwijl de ingang van het bijbehorende klooster zich in de Via Antica bevindt. Een beroemd schilderij van Raphaël dat ooit in de kerk hing is te zien in de Londense National Gallery.

San Simone del Carmine Kerk

De San Simone del Carmine Kerk bevindt zich in de Via dell’Asilo in het centrum van de stad. Op het moment is deze kerk wegens instortingsgevaar gesloten. Het hoogtepunt is een orgel uit het begin van de 17e eeuw.

Sant’Antonio Abate Kerk

De Sant’Antonio Abate Kerk  bevindt zich aan de rand van de stad. De kerk bestond al in 1285, maar de huidige aanblik stamt uit 1625, toen door de Olivetaanse Vaders verordonneerde verbouwingen waren uitgevoerd.

Compagnia della Morte Kerk

De Chiesa della Compagnia della Morte (letterlijk vertaald: “Kerk van de Vennootschap van de Dood”)  is in de 16e eeuw gesticht om arme mensen een waardige begrafenis te kunnen geven.

Sant’Angelo della Pace Kerk

De Sant’Angelo della Pace Kerk in Perugia bevindt zich dichtbij de Arco dei Gigli, op de hoek van de Via delle Prome. Tegenwoordig wordt deze ontheiligde kerk gebruikt als magazijn voor de bekendste bibliotheek van de stad.

San Tommaso Klooster

Het voormalige San Tommaso Klooster is gesecularizeerd en wordt tegenwoordig gebruikt als hoofdkwartier voor de POST (Perugia Science and Technology Workshop).

Santa Maria in Monteluce Kerk

De Santa Maria di Monteluce Kerk is nu een parochiekerk, maar maakte in de 13e eeuw deel uit van een Benediktijner nonnenklooster. Later werd het klooster eerst door de Franciskanen overgenomen, voordat, na de Italiaanse éénwording, het eigendom van de staat werd.

San Bevignate Kerk

De San Bevignate Kerk bevindt zich in de wijk Monteluce. Het is een oude Tempelierskerk, die ondertussen geseculariseerd is.

San Crispino Kerk

De San Crispino Kerk is in de 15e eeuw gebouwd. De kerk bevindt zich in de middeleeuwse wijk die bekend stond onder de naam Fontenovo. Ook deze kerk doet niet meer als zodanig dienst.

RSS
Follow by Email