San Fiorenzo Kerk Perugia

De San Fiorenzo kerk in Perugia bevindt zich in het centrum van de stad. De façade is te zien in de Via Alessi, terwijl de ingang van het bijbehorende klooster zich in de Via Antica bevindt. Een beroemd schilderij van Raphaël dat ooit in de kerk hing is te zien in de Londense National Gallery.

Weetjes San Fiorenzo Kerk Perugia

Openingstijden en adres

De San Fiorenzo kerk is geopend wanneer er een mis gehouden wordt. Het officiële adres is Via della Viola, 1 – Perugia, 06122 Perugia (PG). Tel: 075 5726938.

Geschiedenis

Al in de 8e eeuw stond hier een aan San Fiorenzo gewijde kerk.

De San Fiorenzo kerk behoorde in de 11e eeuw tot de Orde van Cluny, toen tot de Cisterciënzerorde (13e eeuw) en uiteindelijk, vanaf 1444, tot de Servieten van Maria.

Ze is oorspronkelijk in een Gothische stijl gebouwd, maar is geheel veranderd gedurende een verbouwing die tussen 1763 en 1770 plaats vond.

De architect Galeazzo Alessi is geboren in een huis in de buurt van de kerk en zijn tombe is ook in de San Fiorenzo kerk te zien.

Kunstwerken in de San Fiorenzo Kerk

  • Er is een door Benedetto Bonfigli gemaakte gonfalone (een wimpel aan de horizontale staaf van een kruis) uit de 15e eeuw te zien.
  • Er zijn een aantal fresco’s in de maniëristische stijl.
  • Het Morattini orgel stamt uit de 17e eeuw.
  • De fresco boven het hoofdaltaar van de Madonna met Kind op de Troon hing vroeger in de nabije steeg Vicolo detto della Maria.

Kunstwerken die niet in de San Fiorenzo Kerk te zien zijn

  • Het door Raphaël geschilderde doek Madonna Ansidei hing ooit in de kerk, maar werd in de 19e eeuw door Sir Frederic William Burton naar Londen gebracht en is nu te bezichtigen in de National Gallery.

In de 16e eeuw bevond zich in de parochie een soort gasthuis voor Joden die zich tot het Christendom wilden laten bekeren.

Na de éénwording van Italië werd het klooster gebruikt als school, terwijl er tegenwoordig door sociale instanties gebruik van gemaakt wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email