Museo Capitolare di San Lorenzo Perugia

Het Museo Capitolare di San Lorenzo is gehuisvestigd in de 25 zalen en 2 verdiepingen van de vroegere Palazzo di Martino IV, Palazzo dei Consoli, en Palazzo del Capitolo dei Canonici in Perugia. Behalve de veelal religieuze kunstwerken is er ook een archeologische sektie.

Weetjes Museo Capitolare di San Lorenzo Perugia

Openingstijden, toegangsprijs, adres

Museo Capitolare di San Lorenzo Perugia
Luca Signorelli – Sant’Onofrio Altaarstuk

Het adres van het Museo Capitolare di San Lorenzo is Chiostro di San Lorenzo, Piazza IV Novembre – 06122 Perugia (tel. +39 0755724853). Openingstijden: Winter (1 Oktober tot 31 Maart) van dinsdag tot vrijdag van 9,00 to 14,00 uur.  Zaterdag en zondag: 10,00 tot 17,00 uur. Om 11,00 uur (zaterdag en zondag ook 15,30 uur) rondleiding in het archeologische gedeelte. Zomer (1 April tot 30 September) Dinsdag tot zondag van 10,00 tot 17,00 uur (rondleidingen om 11,00 en 15,30 uur). Op maandag is het museum gesloten. Rondleidingen moeten vooraf gereserveerd worden. De toegang is 6 Euro voor enkel het museum en 8 Euro voor het museum plus het archeologische gedeelte. De Card Perugia Città Museo is geldig.

Geschiedenis

Het museum bestaat sinds 1923 en werd geopend ter gelegenheid van de 400e sterfdag van Pietro Perugino.

Er zijn (vooral) religieuze kunstwerken en andere versieringen te zien uit de kathedraal van San Lorenzo zelf, maar ook uit andere kerken in het bisdom. De periode waaruit de werken stammen ligt ruwweg tussen de 14e en 19e eeuw.

Hoogtepunten in het Museo Capitolare di San Lorenzo

  • Een stenen gedenkplaat die toont hoe Perugia eruitzag in de Etruskisch-Romeinse tijd.
  • Er zijn veel werken uit de ateliers van Arnolfo di Cambio en Agnolo Daddi. Andere vertegenwoordigde schilders zijn Meo da Siena, Giannicola di Paolo en Bartolomeo Caporali.
  • Het vroege maniërisme wordt vertegenwoordigd door Danti, Scaramuccia en Batini.
  • Luca Signorelli maakte het altaarstuk van Sant’Onofrio (1484). De Madonna en Kind worden afgebeeld samen met een muziek makende engel, Johannes de Doper en de heiligen Onofrio en Lorenzo, plus de opdrachtgevers voor het werk zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email