Straten Perugia

De belangrijkste straat van Perugia is de Corso Vannucci, een brede winkelstraat die dwars door het centrum loopt. Het historische deel van het centrum wordt verder gekenmerkt door steile en vaak erg smalle stegen. Deze lopen vaak onder de gewelven die de verschillende paleizen met elkaar verbinden door.

Straten Perugia

Corso Vannucci

Corso Vannucci -Straten PerugiaDe Corso Vannucci (officiëel Corso Pietro Vannucci) is de belangrijkste straat van Perugia. Ze verbindt het Piazza Italia (het centrale busplein van de stad) en de Carducci Tuinen met het Piazza IV Novembre en de San Lorenzo Kathedraal. De winkelstraat is genoemd naar de schilder Perugino.

Via Maestà delle Volte

De Via Maestà delle Volte is een zeer pittoreske steeg in het centrum van Perugia, die gekenmerkt wordt door een veelvoud aan bogen en gewelven (vandaar dus de volte). Ze loopt de heuvel af, richting het Piazza Cavallotti, en wordt geflankeerd door een aantal mooie gebouwen.

Via Volte della Pace

De Via Volte della Pace is een zijstraat van de Via Bontempi in het centrum van de stad. Ook deze straat wordt gekenmerkt door gewelven, die erbovenuit torenen. In dit geval wordt ze echter vrijwel geheel afgeschermd en is er nauwelijks nog daglicht te zien.

Via del Cane

De Via del Cane is een straat aan de noordzijde van het historische centrum van Perugia en heeft één van de mooiste panorama’s die de stad te bieden heeft. Om hiervan te kunnen genieten heeft men speciale gaten in de stadsmuren gecreëerd.

RSS
Follow by Email