Top 10 Bezienswaardigheden Perugia

Zeg het voort
Share

Hoewel Perugia de laatste jaren vooral, dankzij de gruwelijke moord op een Engelse studente, negatief in het nieuws is geweest, blijft het één van de mooiste steden in Umbrië en een goede uitvalsplek om de omliggende steden en dorpen te bezoeken. Hieronder volgt een redelijk subjectieve lijst van de belangrijkste en meest interessante bezienswaardigheden van de stad.

Top 10 Bezienswaardigheden Perugia

1. Corso Vannucci

Corso Vannucci is de brede hoofdstraat van Perugia. Ze eindigt bij de grote kathedraal en de bewoners van de stad flaneren er samen met studenten en toeristen lustig op los. Een groot deel van d ebelangrijkste gebouwen van de stad bevinden zich langs deze straat.

2. Fontana Maggiore

Fontana Maggiore - Top 10 Bezienswaardigheden PerugiaDe Fontana Maggiore (letterlijk: de “Grootste Fontein”) in Perugia is één van de belangrijkste monumenten van de stad en wordt tot de meesterwerken van de Middeleeuwse beeldhouwkunst gerekend. De fontein is in de 13e eeuw ontworpen door vader en zoon Pisani.

3. Piazza IV Novembre

Het centrale plein van de stad, aan het einde van de belangrijkste straat en met de belangrijkste gebouwen eromheen. Vereist twee bezoekjes, eentje overdag en eentje ’s nachts. Het Piazza IV Novembre is de verzamelplek voor studenten.

4. Etruskische Boog

De Arco Etrusco wordt ook wel de Boog van Augustus genoemd en was de ingang in de 4e euwse (v. Chr.) noordelijke verdedigingsmuur van Perugia.

5. Rocca Paolina

Rocca Paolina - Top 10 Bezienswaardigheden PerugiaDe Rocca Paolina is een deels ondergronds fort uit de 16e eeuw, ontworpen door Antonio Sangallo de Jongere in opdracht van Paus Paulus III. Om aan materiaal te komen werd een hele wijk verwoest, terwijl de wijk waar het fort zich nu bevindt het ondraards gedeelte ervan werd.

6. De Stadsmuren van Perugia

Perugia heeft twee stadsmuren. De oudste stamt uit de Etruskische tijd, terwijl de meer recente in de Middeleeuwen gebouwd is.

7. Palazzo dei Priori

Het Palazzo dei Priori is in aan het einde van de 13e eeuw gebouwd en in later eeuwen steeds groter gemaakt. Op het moment doet het dienst als het gemeentehuis van Perugia. Een hoogtepunt is de Sala dei Notori.

8. San Lorenzo Kathedraal

Deze 14e eeuwse San Lorenzo Kathedraal is het belangrijkste katholieke gebouw in Perugia en bevindt zich aan het centrale plein van de stad.

9. Cappella di San Severo

De San Severo Kapel staat naast de kerk met dezelfde naam en is vooral beroemd vanwege de fresco’s, gemaakt door Raphael en Perugino.

10. San Michele Arcangelo Kerk

De vroeg-Christelijke San Michele Arcangelo Kerk is op een vroegere heidense tempel gebouwd. Het ronde vloerplan is erg zeldzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *