Piano di Castello Acropolis Volterra

De Piano di Castello Acropolis van Volterra strekt zich uit over een groot gebied binnen het historische centrum van de stad. Opgravingen hebben duidelijk gemaakt dat de streek vanaf de Bronstijd tot de 15e eeuw continu bewoond was.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Parco Archeologico ‘E. Fiumi’- 56048 Volterra. Openingstijden: Van de 2e maandag in Maart tot 1 November elke dag van 10.30 tot 17.30 uur. Van 2 November t/m de 2e zondag van maart, enkel op zaterdag en zondag, van 10.00 tot 16.30 uur. Gesloten: 25 December en 1 Januari. De archeologische vindplaats kan bij slecht weer gesloten blijven.

Piano di Castello Acropolis Volterra

Piano di Castello Acropolis Volterra
Ruïnes van een oude straatweg in de acropolis.

De Piano di Castello Acropolis dankt de naam aan het plateau waar het naar genoemd is. Het is een belangrijke archeologische vindplaats aangezien het mogelijk was hier via verschillende opgegraven lagen de ontwikkeling van de stad vanaf de prehistorie tot de 15e eeuw te ontdekken.

In tegenstelling tot andere Etruskische necropolissen in de streek zijn de ondergrondse ruimtes hier niet versierd met schilderingen of beeldhouwwerken.

De kamers zijn in de zandstenen ondergrond uitgegraven en worden Buche Etrusche (“Etruskische Holen” genoemd. De belangrijkste graven bevinden zich bij de Badia Necropolis en in twee ondergrondse ruimtes bij Marmini di Sotto.

Ook zijn er ruïnes gevonden van wat het “Romeins Zwembad” (Piscina Romana) wordt genoemd en deel uitmaakte van een systeem van wateropslagplaatsen. Er zijn overblijfselen van vierkante steenblokken die de fundering van een Etruskische tempel vormden en van een middeleeuwse straatweg die naar het toenmalige Palazzo Vescovile voerden.

Er zijn ruïnes van Griekse woningen, middeleeuwse torens en stukken straat die op eerdere wegen aangelegd zijn.

Parco Archeologico ‘E. Fiumi’- 56048 Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email