Piazza Febei Orvieto

Het Piazza Febei is een klein pleintje dichtbij de San Francesco Kerk, aan de zuidkant van het historische centrum van Orvieto. Het wordt door de inwoners van de stad zelf dan ook gewoonlijk als Piazza San Francesco aangeduid.

Piazza Febei Orvieto

Palazzo Coelli Orvieto
Het Palazzo Coelli is, met de San Francesco Kerk, het belangrijkste gebouw aan het plein.

Het Piazza Febei is genoemd naar de 17e eeuwse edelman Francesco Maria Febei. Deze bisschop en schrijver was de stichter van de Accademia dei Risvegliati (“Academie der Opnieuw Ontwaakten”). Deze groep kwam samen in het Palazzo Febei, dat tegenwoordig onder de naam Palazzo Coelli door het leven gaat.

Dit Palazzo Coelli (Piazza Febei, 3) is tegenwoordig, zoals verschillende historische gebouwen in de stad, de zetel van een bank. Het bestaat uit enkele gebouwen die in de loop der eeuwen samengevoegd zijn. Een deel van het paleis doet ook dienst als congrescentrum.

Op de plek waar de Via Lorenzo Maitani het plein bereikt is een verweerde gedenkplaat te zien, waarop geschreven staat dat dit het hoogste punt van de stad is.

De belangrijkste attractie aan dit plein wordt gevormd door de San Francesco Kerk en het bijbehorend klooster. Dit laatste is sinds 2009, na een ingrijpende verbouwing, omgevormd tot de zetel van de Gemeentelijke Bibliotheek.

Piazza Febei – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *