Piazza Garibaldi Sulmona

Het Piazza Garibaldi is het centrale plein van Sulmona en is éé van de grootste pleinen van Italië. Op dit plein, dat ook wel Piazza Maggiore genoemd wordt, wordt elk jaar een riddertoernooi, dat bekend staat als de Giostra Cavalleresca, gehouden.

Piazza Garibaldi Sulmona

Geschiedenis

Het Piazza Garibaldi is in de middeleeuwen aangelegd en moest het marktplein van de stad worden. Het is in de loop der eeuwen nauwelijks veranderd. In 1882 werd de oorspronkelijke naam (Piazza del Mercato) officieel veranderd naar de huidige.

Bezienswaardigheden

Midden op het plein staat in in de 19e eeuw gebouwde fontein, die Fontana del Vecchio genoemd wordt.

Het opvallendste aspect van het Piazza Garibaldi is echter het in de 13e eeuw door Manfredi di Svevia ontworpen aquaduct, dat langs de noordkant kant van het plein loopt.

De kerk met het Gotische portaal aan de noordkant is de San Francesco Kerk, terwijl de Santa Chiara Kerk aan de zuidwestzijde staat. De kerk aan de oostkant is de San Filippo Neri Kerk. Het kleine kerkje, eveneens aan de noordzijde is de San Rocco Kerk.

Er staan ook een aantal mooie herenhuizen aan de zuidwestelijke kant.

Elke woensdag en zaterdag wordt er op dit plein een markt gehouden.

Behalve de al genoemde Giostra Cavalleresca is het plein met Pasen het toneel van een traditioneel volksfeest dat Madonna che Scappa genoemd wordt.

Piazza Garibaldi – Sulmona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email