Piazza Grande Montepulciano

Het Piazza Grande is het centrale plain van Montepulciano. Het is aan dit, door Michelozzo ontworpen, plein dat enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad staan. Dit zijn onder andere het Palazzo Comunale, de Kathedraal en het Palazzo del Capitano del Popolo.

Piazza Grande Montepulciano

Piazza Grande Montepulciano
Piazza Grande

Geschiedenis en beschrijving

Het Piazza Grande is in de 15e eeuw door Michelozzo opnieuw ingericht. Het is dan ook een beetje ironisch dat een ander plein in de stad naar deze architect is genoemd.

Het Palazzo Comunale is in de 15e eeuw gebouwd en bestond dus toen al. Het doet dankzij de toren en de kantelen een beetje denken aan het Palazzo della Signoria in Florence.

Het Palazzo Conucci is door Baldassare Peruzzi voltooid, nadat Antonio da Sangallo de Oudere er in 1519 aan begonnen was.

Het met travertijns marmer beklede gebouw is het Palazzo Nobili-Tarugi.

Ook het Palazzo del Capitano del Popolo stamt uit de 14e eeuw. De put voor dit paleis is de Pozzo dè Grifi e dei Leoni.

De door Ippolito Scalzo ontworpen en tussen 1592 en 1630 gebouwde Kathedraal staat aan de zuidkant van het plein. De façade is niet voltooid, ondanks een restauratie in 1880.

Festivals

Het Piazza Grande is vooral tijdens de zomermaanden, wanneer festivals als de Bravìo delle Botti (laatste zondag van augustus) en het Cantiere Internazionale d’Arte gehouden worden, het centrale punt van de stad. Tijdens het eerste feest moeten vertegenwoordigers van de acht contrade grote tonnen door de straten van de stad voortduwen.

Piazza Grande, Montepulciano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email