Piazza Pietro Fontana Spoleto

Piazza Pietro Fontana Spoleto

Het Piazza Pietro Fontana is een centraal plein in Spoleto. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Maccabei Fontein en het Palazzo Mauri.

Piazza Pietro Fontana Spoleto

Men bereikt het Piazza Pietro Fontana door onder een van de bogen van de Via Monterone door te lopen. De fontein die midden op dit plein staat heet de Fontana dei Maccabei. Deze stond tot de 19e eeuw op een ander plein, het Piazza Pianciani. De fontein is gebouwd met gebruikmaking van materiaal dat voorheen deel uitmaakte van de oude versie van de fontein op het Piazza del Mercato.

Pietro Fontana was een politicus en kunstkenner die tussen 1832 en 1838 een belangrijke rol in het openbare leven van de stad vervulde. Als gonfaloniere, wat eigenlijk “vaandeldrager” betekent was hij degene die verantwoordelijk was voor de rechtspraak in de stad.

De fontein is genoemd naar een Israelische stam uit de 2e eeuw voor Chr.

Het belangrijkste gebouw aan het plein is het 17e eeuwse Palazzo Mauri, dat nu de zetel is van de Openbare Bibliotheek. Op de binnenplaats van dit gebouw is er een literair café. De muren van enkele zalen in het paleis worden versierd met fresco’s van de hand van Alessandro Bottoni (1662), Giuseppe Valeriani (1740) en Domenico Sergardi (1748).

Piazza Pietro Fontana – Spoleto

RSS
Follow by Email