Piazza Tre Martiri Rimini

Het Piazza Tre Martiri (“Plein van de Drie Martelaars”) in Rimini ligt op korte loopafstand van het oude Forum Romanum van de stad. Het is hier dat zich al vanaf de stichting van wat toen nog Ariminum heette het sociale, commerciele en politieke leven van de stad afspeelde. Samen met het Piazza Cavour is het het belangrijkste plein van Rimini.

Piazza Tre Martiri Rimini

Het standbeeld van Julius Caesar herinnert eraan dat het plein ooit naar de keizer genoemd was. Een in de 16e eeuw op het plein geplaatste gedenksteen herdenkt dat het hier was dat Caesar zijn troepen toesprak na de Rubicon overgestoken te zijn. De woorden il dado è tratto (“de teerling is geworpen”) zijn de geschiedenis ingegaan.

Tegenwoordig is het plein gewijd aan drie jonge partizanen die hier op 16 Augustus 1944 door de nazi’s opgehangen zijn. De precieze plek waar Mario Capelli, Luigi Nicolò en Adelio Pagliarini hun einde vonden wordt door een gedenkplaat dichtbij de Sant’Antonio da Padova Kerk op het plein aangegeven.

Het opvallendste monument op het plein is de in 1547 gebouwde Torre dell’Orologio. Op deze klokkentoren worden de kalender, de tekens van de dierenriem en de schijngestalten van de maan aangegeven.

Piazza Tre Martiri, Rimini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email