Piazzetta Vigo Chioggia

Het Piazzetta Vigo is een klein pleintje tegen het einde van de Corso del Popolo in Chioggia. Midden op het plein staat een zuil met de Venetiaanse leeuw. Vanaf de Ponte di Vigo heeft men een mooi uitzicht over de lagune.

Piazzetta Vigo Chioggia

Zuil van Vigo

De Colonna di Vigo is in 1763 bij opgravingen tijdens de verbouwing van de Torre dell’Orologio van het oude gemeentehuis gevonden. De zuil is in opdracht van de toenmalige podestà (een soort burgemeester) op het plein geplaatst. Hij is van Grieks marmer gemaakt en wordt bekroond door een Byzantijnse kapiteel uit de 12e eeuw. De er niet erg afschrikwekkende Venetiaanse leeuw op de zuil wordt door de lokale bevolking spottend el gato genoemd. Hij staat sinds 1786 op het plein.

Ponte di Vigo

Vanaf de enkele jaren geleden gerestaureerde Brug van Vigo heeft men een prachtig uitzicht over de lagune. Hij is in 1685 gebouwd en in 1762 met marmer bekleed. De huidige Ponte di Vigo neemt de plaats in de van de oude houten brug die gedurende de Oorlog van Chioggia tussen Venetië en Genua van 1378 tot 1381 vaak als strijdtoneel diende. Vroeger stond er een lichtbaken bij de brug, voor zeelieden die ’s nachts pas terugkeerden.

Piazzetta Vigo, Chioggia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email